Αν έχετε παρατηρήσει ότι το smartphone σας ξεφορτίζει λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, μην αγοράσετε κατευθείαν νέο τηλέφωνο για αυτό το λόγο. Θα μπορούσατε απλά να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αλλάξετε μερικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνο που ήδη διαθέτετε.

Εάν είστε χρήστης iPhone , υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις στο iOS 17.5 που μπορείτε να προσαρμόσετε, ώστε η συσκευή σας να μην ξεμείνει από μπαταρία όταν τη χρειάζεστε. Μπορείτε να παρακολουθείτε το μενού Battery Health, το οποίο ενημερώνει για το ποσοστό υγείας της μπαταρίας σας (θεωρείται καλό απο 80% ή υψηλότερο), αλλά δείχνει επίσης πόσους κύκλους φόρτισης έχει η μπαταρία σας.

Ας δούμε όμως δύο βασικές λειτουργίες που επιβαρύνουν την μπαταρία του iPhone σας και πώς μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αρχικά, σταματήστε να χρησιμοποιείτε widgets στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας. Όλα τα widgets στην οθόνη κλειδώματος αναγκάζουν τις εφαρμογές να εκτελούνται αυτόματα στο παρασκήνιο, λαμβάνοντας συνεχώς δεδομένα για να ενημερώνουν τις πληροφορίες που εμφανίζουν τα widgets, όπως αποτελέσματα αθλημάτων ή τον καιρό.

iphone widgets

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα widgets από την υπάρχουσα οθόνη κλειδώματος, σύρετε προς τα κάτω την οθόνη κλειδώματος, πατήστε Προσαρμογή, επιλέξτε την επιλογή Κλείδωμα οθόνης, πατήστε στο πλαίσιο του widget και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “_” σε κάθε widget για να τα αφαιρέσετε.

Η ενεργοβόρα τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τις εταιρείες τεχνολογίας στη πυρηνική ενέργεια

Δευτερον, απενεργοποιήστε τη δόνηση του πληκτρολογίου του iPhone σας. Παραδόξως, το πληκτρολόγιο του iPhone δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να δονείται καθώς πληκτρολογείτε. Αυτή ήταν μια προσθήκη που ονομάζεται “haptic feedback” και προστέθηκε σε iPhone με iOS 16. Η απτική ανάδραση δίνει σε κάθε πλήκτρο μια δόνηση. Σύμφωνα με την Apple, η λειτουργία αυτή μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

keyboard iphone

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε λοιπόν μπαταρία, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τη δυνατότητα αυτή απενεργοποιημένη. Η λειτουργία αυτή δεν είναι προεπιλεγμένη εξαρχής. Όμως, εάν την έχετε ενεργοποιήσει μόνοι σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του ήχου και απτικών και απενεργοποιήστε την απτική ανάδραση για το πληκτρολόγιό σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.