Η αναζήτηση για έναν δεύτερο “Γήινο” πλανήτη συνεχίζεται, και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας νέος εξωπλανήτης που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο πλανήτης αυτός, με μάζα περίπου 1.9 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα λευκό νάνο. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης δεν είναι ακριβώς ο ιδανικός υποψήφιος για την ύπαρξη ζωής, καθώς ο αστέρας του είχε περάσει από τη φάση του κόκκινου γίγαντα, πιθανώς καταστρέφοντας οποιαδήποτε ζωή υπήρχε εκεί.

Παρά το γεγονός αυτό, η ανακάλυψη εξακολουθεί να είναι σημαντική, καθώς προσφέρει μια ματιά στο μέλλον του δικού μας ηλιακού συστήματος και ειδικά της Γης, όταν ο Ήλιος ολοκληρώσει τον δικό του κύκλο ζωής και μετατραπεί σε λευκό νάνο.

Νέα ανακάλυψη του JWST που ανατρέπει τα δεδομένα, εξωπλανήτης έξι φορές ο Δίας

Ο εξωπλανήτης εντοπίστηκε με τη βοήθεια βαρυτικού φακού, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση δύσκολα εντοπίσιμων πλανητών. Το σύστημα βρίσκεται 4.200 έτη φωτός μακριά και χάρη σε μια τυχαία ευθυγράμμιση με ένα πιο μακρινό και φωτεινό αστέρι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να παρατηρήσουν και να μελετήσουν την παρουσία του εξωπλανήτη.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν η Γη θα επιβιώσει όταν ο Ήλιος γίνει κόκκινος γίγαντας, η ανακάλυψη αυτού του εξωπλανήτη μας δίνει ελπίδες ότι η καταστροφή ίσως να μην είναι το μοναδικό σενάριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.