Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την αγορά 80 μαχητικών Rafale, μετά την σύλληψη από τις γαλλικές αρχές, του ιδρυτή και CEO του Telegram, Pavel Durov.

Η απόφαση των γαλλικών αρχών να συλλάβουν τον Mr. Telegram, Pavel Durov, είχε τις συνέπειές της, με μεγάλο αντίκτυπο στην γαλλική αμυντική βιομηχανία, που χάνει ίσως το πιο χρυσό της συμβόλαιο, ενώ επηρεάζονται και οι διπλωματικές σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γαλλία, συνέλαβε τον Pavel Durov, γιατί έκρινε πως η πλατφόρμα του που προσφέρει πλήρη ανωνυμία, είναι μέρος για κάποιους που κάνουν παράνομες δραστηριότητες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Ομόνοια, όμως δεν πήγε κανείς να συλλάβει τον εκάστοτε δήμαρχο.

https://twitter.com/CoinChroni86453/status/1828539918194483445

Την στιγμή που μας έχουν βομβαρδίσει με τον GDPR και την προστασία της ιδιωτικότητα και των προσωπικών δεδομένων, η Ευρώπη μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει ένα κυνηγητό, για τις εφαρμογές και τις σελίδες που προσφέρουν ανωνυμία.

6 διασημες συσκευές της Xiaomi φτάνουν στο τέλος της ζωής τους! Ώρα για αλλαγή

Η απόφαση των ΗΑΕ να σταματήσουν τη συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη σηματοδοτεί μια πιθανή ένταση στη σχέση τους με τη Γαλλία και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτής της σύμβασης πολλών δισ. δολαρίων. Η σύλληψη του Pavel Durov, μιας εξέχουσας φυσιογνωμίας στον κόσμο της τεχνολογίας, φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Γιατί όμως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησαν σε αυτή την κίνηση; Το Telegram των αρκετών δισεκατομμυρίων, έχει μεταφέρει τα έδρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν η κυβέρνηση της Ρωσίας, όπου ήταν η πρώτη έδρα της εταιρίας, ζήτησε να μπλοκάρει τις επικοινωνίες υπέρ της αντιπολίτευσης. Τότε ο Pavel μάζεψε την εταιρία του και έφυγε για Ντουμπάι. Και πολύ καλά έκανε, θα πουμε εμείς.

telegram
O Pavel Durov, CEO και ιδρυτής του Telegram.

Eσείς τι λέτε; Πως σας φαίνεται η στάση την Ευρώπης απέναντι σε όσους προσφέρουν ανωνυμία και ιδιωτικότητα; Μήπως το GDPR είναι ένα εργαλείο ελέγχου της αγοράς και τίποτα παραπάνω;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.