Αν είσαι από τους τυχερούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τον σταθμό Άλιμος της γραμμής 2 του Μετρό, σίγουρα θα έχεις προσέξει κάτι καινούργιο: επιτέλους υπάρχει σήμα κινητής μέσα στο σταθμό και στο τούνελ ως την Αργυρούπολη.

Μετά από αρκετό καιρό εργασιών, το σήμα κινητής τηλεφωνίας ενεργοποιείται σταδιακά στη γραμμή 2, ξεκινώντας από το νότιο τμήμα, από τον Άγιο Δημήτριο ως το Ελληνικό. Στόχος είναι να καλυφθούν όλοι οι σταθμοί και τα τούνελ των γραμμών 2 και 3 τους επόμενους μήνες.

Η υλοποίηση αυτού του έργου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με τη VANTAGE TOWERS GREECE να έχει αναλάβει τη μίσθωση κεραιών για Vodafone και Nova με συμβόλαιο 9 ετών, και την COSMOTE να συμμετέχει επίσης με δική της συμφωνία. Συνολικά, η επένδυση αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Και για όσους δεν θέλουν να καταναλώνουν τα δεδομένα τους, οπότε τους είναι αδιάφορο το σήμα κινητής στο Μετρό, έρχεται και το πολυαναμενόμενο δωρεάν Wi-Fi στους σταθμούς. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΣΤΑ.ΣΥ. θα ενεργοποιήσει Wi-Fi δίκτυα στα πλαίσια του έργου «WiFi4GR».

Μπορεί να θυμάσαι ότι είχε γίνει προσπάθεια πριν από 10 χρόνια να εγκατασταθεί Wi-Fi σε 7 σταθμούς, αλλά το σύστημα δεν συντηρήθηκε ποτέ και τελικά σταμάτησε να λειτουργεί. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο οργανωμένα και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο.

Τέλος, αναμένεται να γίνει ψηφιοποίηση των αρχείων της ΣΤΑ.ΣΥ. και αναβάθμιση των συστημάτων της, κάτι που υπόσχεται καλύτερες υπηρεσίες στο μέλλον.

Επιτέλους ελεύθερο Wi-Fi στο μετρό στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ότι γίνεται εγκατάσταση wifi στους σταθμούς του μετρό είναι σίγουρα είδηση.Ομως η δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ δεν πρόκειται να είναι αξιόπιστη.Εδω σε καφετέρια προσπαθείς να συνδεθεις&την ίδια ώρα μαζί με εσένα είναι συνδεδεμένοι&οι υπόλοιποι θαμώνες,με αποτέλεσμα να σέρνεται η ταχύτητα.Ακομα&σε πιο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Λονδίνο που έχει τουλάχιστον 10 εταιρίες κινητής μέσα στο μετρό&οι ταχύτητες δεν είναι οι αναμενόμενες.Ασε δε όταν βρίσκεται εν κίνηση ο συρμός,ανάμεσα στους σταθμούς το σήμα χάνεται.Πολυ κακό για το τίποτα.Πλεον το 5G είναι ταχύτερο και αξιόπιστο από το wifi. Αυτό θα άλλαζε όμως αν έβαζαν οπτική ίνα.Αλλα μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο και με τους ρυθμούς που τρέχει η τεχνολογία στην Ελλάδα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.