Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί τελικά να έχουν λύσει το μυστήριο γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν κυρίαρχο το αριστερό και άλλοι το δεξί χέρι. Η απάντηση σε αυτό μυστήριο, το οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν εδώ και αιώνες, φαίνεται ότι δόθηκε εντελώς τυχαία.

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τον εγκέφαλό μας!

Οι επιστήμονες, ποτέ δεν κατάλαβαν πραγματικά γιατί ορισμένες πρωτεΐνες και αμινοξέα στο DNA και το RNA μπορούσαν πάντα να συνδέονται μεταξύ τους για να καθορίσουν τη διαφορετικότητα του χεριού σας. Βέβαια, έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες, αλλά καμία δεν έγινε ευρέως αποδεκτή. Ωστόσο, πλέον θεωρούν, πως η απάντηση  βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο τα μόρια στο σώμα μας κινούνται μέσα από τις κυτταρικές μεμβράνες. Και με βάση τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτά τα μόρια, το σώμα σας μπορεί να έχει ένα πιο κυρίαρχο αριστερό ή δεξί χέρι.

Το αν αυτή η θεωρία αποδειχθεί μένει να φανεί. Τουλάχιστον όμως φέρνουν τους ερευνητές ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση αυτού του πανάρχαιου μυστηρίου του γιατί μόνο μερικοί άνθρωποι είναι αριστερόχειρες και άλλοι όχι.

Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη στον εν λόγω σύνδεσμο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.