Και όμως οι ημέρες της Γης, κάποτε έφθασαν να είναι κατά 2 ώρες μεγαλύτερες και ο λόγος η Σελήνη που απομακρύνθηκε κατά χιλιάδες χιλιόμετρα από την τροχιά της, κατά τη διάρκεια δυο περιόδων όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές. Και ακριβώς αυτές οι επιπλέον ώρες του ηλιακού φωτός, μπορεί να οδήγησαν σε γεγονότα οξυγόνωσης που εγκαινίασαν μια περίοδο κατά την οποία η πολυπλοκότητα της ζωής εκτοξεύτηκε στη Γη.

Και όμως άκουσαν κάτι στον Άρη, απόδειξη ότι δεν ήμασταν μόνοι;

Στις μέρες μας, η Σελήνη περιστρέφεται κατά μέσο όρο στα 384.400 χιλιόμετρα από τη Γη. Αλλά ο δορυφόρος μας δεν ήταν πάντα εκεί στο σημείο που είναι τώρα. Οι ημέρες σήμερα έχουν διάρκεια 24 ώρες, ωστόσο δεν συνέβαινε πάντα αυτό.

Με την πάροδο του χρόνου, η Σελήνη έλκει τον πλανήτη μας. Καθώς το κάνει αυτό, απομακρύνεται από τη Γη, απορροφώντας την κινητική της ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, η περιστροφή του πλανήτη μας γύρω από τον άξονά του επιβραδύνεται, επιμηκύνοντας έτσι τις ημέρες της Γης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές εν ολίγοις διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα κλιμακωτό μοτίβο στην περιστροφή της Γης, με δυο περιόδους όπου η περιστροφή του πλανήτη άλλαζε γρήγορα, ακολουθούμενη από περιόδους σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μελέτης οι ημέρες έγιναν κατά 2.2 ώρες μεγαλύτερες. Η Σελήνη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απομακρύνθηκε κατά μέσο όρο 20.000 χιλιόμετρα.

Και ακριβώς σε μια από αυτές τις χρονικές περιόδους, περίπου 650 -500 εκατομμύρια χρόνια πριν, έλαβε χώρα η Κάμβρια έκρηξη, κάνοντας τη ζωή να λάμψει σε όλο της το μεγαλείο. Η Κάμβρια έκρηξη ήταν ένα γεγονός πριν από περίπου 541 εκατομμύρια χρόνια κατά την Κάμβρια περίοδο. Διήρκεσε περίπου 13 με 25 εκατομμύρια χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ζωικού βασιλείου. Η έκρηξη συνοδεύτηκε από σημαντικές διαφοροποιήσεις και σε άλλες ομάδες οργανισμών.

Μέσω της αύξησης της παρουσίας του ηλιακού φωτός λόγω της μεγαλύτερης ημέρας, έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονός οξυγόνωσης που οδήγησε στη διαφοροποίηση της ζωής στη  γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.