Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η Google επιτέλους φέρνει την πληροφορία για τους κύκλους φόρτισης στη σειρά Pixel 9. Αν και η λειτουργία είχε εμφανιστεί προσωρινά στη σειρά Pixel 8, τώρα είναι πλήρως διαθέσιμη στα νέα μοντέλα Pixel, ενώ αναμένεται να τη δούμε ως χαρακτηριστικό του Android σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Αν είσαι κάτοχος Pixel 9 μπορείς να βρεις την οθόνη με τις πληροφορίες για τη μπαταρία πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Πληροφορίες μπαταρίας. Εκεί, θα δεις την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας, την ημερομηνία πρώτης χρήσης, και φυσικά τον αριθμό των κύκλων φόρτισης.

Όπως είναι γνωστό, οι μπαταρίες των τηλεφώνων χάνουν σταδιακά την χωρητικότητά τους με το πέρασμα του χρόνου, ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων φόρτισης. Για παράδειγμα, η σειρά iPhone 15 χάνει το 20% της χωρητικότητάς της μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης, ενώ το OnePlus 12 αντέχει έως 1.600 κύκλους πριν χάσει το ίδιο ποσοστό χωρητικότητας. Για τα Pixel 9, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τη Google.

Η δυνατότητα να βλέπεις τους κύκλους φόρτισης είναι πολύ χρήσιμη για να καταλάβεις αν η μπαταρία του τηλεφώνου σου έχει υποστεί σημαντική φθορά και αν χρειάζεται αντικατάσταση. Αν το τηλέφωνό σου έχει λίγους κύκλους φόρτισης, τότε μάλλον δεν χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας, εκτός αν υπάρχει κάποιο ελάττωμα.

Στο Android 15 η Google αναμένεται να πάει ένα βήμα παραπέρα από τους κύκλους φόρτισης με ένα εργαλείο διάγνωσης που θα προσφέρει επιπλέον πληροφορίες για την αποτελεσματική χωρητικότητα της μπαταρίας, δίνοντάς σου καλύτερη εικόνα της φθοράς με το πέρασμα του χρόνου. Το εργαλείο αυτό θα σου επιτρέπει επίσης να ελέγχεις και άλλα μέρη του τηλεφώνου σε περίπτωση που υποψιάζεσαι προβλήματα hardware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.