Νέα έρευνα της American Cancer Society (ACS) αποκαλύπτει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στις νεότερες γενιές. Η μελέτη, που περιλαμβάνει δεδομένα υγείας από πάνω από 23 εκατομμύρια Αμερικανούς, δείχνει ότι οι γενιές X και Millennials έχουν αυξημένο κίνδυνο για 17 από τους 34 τύπους καρκίνου που εξετάστηκαν, όπως λευχαιμία, καρκίνο του στήθους και γαστρικό καρκίνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Millennials που γεννήθηκαν το 1990 έχουν 2 έως 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του παγκρέατος, των νεφρών ή του λεπτού εντέρου σε σύγκριση με τους Baby Boomers που γεννήθηκαν το 1955. Επιπλέον, οι γυναίκες Millennials διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος και των χοληφόρων αγωγών.

Θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί το 50% των θανάτων από καρκίνο, αν λαμβάνονταν σωστά μέτρα

Αν και η συχνότητα ορισμένων καρκίνων, όπως του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών, έχει μειωθεί στις παλαιότερες γενιές, καταγράφεται αύξηση των περιστατικών σε νεότερους ανθρώπους. Ο καρκίνος της μήτρας, για παράδειγμα, είναι 169% πιο πιθανό να επηρεάσει κάποιον που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990 σε σύγκριση με κάποιον που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930.

Η μελέτη αναφέρει ότι η έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες σε νεαρή ηλικία, όπως η παχυσαρκία, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση αυτών των περιστατικών. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια παραμένουν ασαφή. Από την άλλη πλευρά, οι καρκίνοι που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, δείχνουν μείωση στις νεότερες γενιές.

Τα καλά νέα είναι ότι ο εμβολιασμός για τον HPV φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στη μείωση των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ οι καρκίνοι που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι επίσης μειωμένοι. Η ACS τονίζει την ανάγκη να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες κινδύνου για τις γενιές X και Millennials, προκειμένου να αναπτυχθούν αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.