Μετά την αποκάλυψή του πέρυσι, η Huawei ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να προχωρήσει στην επόμενη φάση με το HarmonyOS NEXT. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα που καταργεί εντελώς την υποστήριξη για εφαρμογές Android.

Από την απαγόρευση που άλλαξε ολόκληρη την επιχείρηση της Huawei το 2020, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το HarmonyOS ως τη δική της πλατφόρμα για τηλέφωνα, tablet, και άλλες συσκευές. Το HarmonyOS ξεκίνησε ως κάτι περισσότερο από μια διακλάδωση του Android, αλλά έχει εξελιχθεί στο διάστημα που μεσολάβησε, με τη μεγαλύτερη αλλαγή του να έρχεται με τη μορφή του HarmonyOS NEXT.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση ανακοινώθηκε το 2023 και, ενώ οπτικά εξακολουθεί να μοιάζει με την πλατφόρμα που βασίζεται στο Android που χρησιμοποιούσε η Huawei όλο αυτό το διάστημα, διαφέρει σε ένα πολύ βασικό σημείο: Δεν υποστηρίζει εφαρμογές Android.

Μέχρι τα τέλη του 2023, αναφέρθηκε ευρέως η βιασύνη των προγραμματιστών να δημιουργήσουν εκδόσεις των εφαρμογών τους για το HarmonyOS NEXT, με τους προγραμματιστές να χρειάζεται να μεταφέρουν τη δουλειά τους σε μια νέα μορφή εφαρμογών για να είναι συμβατές με τις συσκευές Huawei που θα μεταβούν στο νέο OS.

Τώρα, η Huawei προχωράει κάνει το επόμενο βήμα και ξεκινά την πλήρη μετάβαση στο HarmonyOS NEXT. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα πλατφόρμα εγκαταλείπει “εξ ολοκλήρου” την “βάση κώδικα AOSP” υπέρ μιας “πλήρως ανεξάρτητης αρχιτεκτονικής”. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της απόδοσης κατά 30% με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%.

Επίσης, η πλατφόρμα διαθέτει το “Harmony Intelligence”, την άποψη της Huawei για τα χαρακτηριστικά AI που περιλαμβάνει τη δημιουργία εικόνων, την “επισκευή ήχου”, τις περιγραφές εικόνας σε ήχο για χρήστες με προβλήματα όρασης, και τη δυνατότητα για εφαρμογές τρίτων να αξιοποιούν το AI για ορισμένες εργασίες, όπως η μετάφραση. Μια μεγάλη εστίαση για τη Huawei είναι η δυνατότητα των εφαρμογών στο NEXT να καλύπτουν πολλαπλά μεγέθη οθόνης.

Παρά τα όσα αναφέρθηκαν, το HarmonyOS NEXT δεν είναι ακόμα αρκετά έτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του. Η ενημερωμένη έκδοση βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά είναι διαθέσιμη τώρα για έναν περιορισμένο αριθμό δοκιμαστών beta στην Κίνα. Η επίσημη κυκλοφορία είναι προγραμματισμένη για το 4ο τρίμηνο του 2024. Αναμένεται και η διάθεση σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η Huawei, εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.