Και όμως ο ήλιος κάποια στιγμή θα σβήσει, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή μετά 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Η NASA όπως όλοι γνωρίζουμε έχει προετοιμάσει το δικό της σχέδιο για να αντιμετωπίσει γαλαξιακές απειλές του πλανήτη μας σε περιπτώσεις επερχόμενου κοσμικού χάους.

προσομοίωση ήλιος

Μέσω του Planetary Defense Coordination Office οι επιστήμονες συνεχώς κτενίζουν το διάστημα για μετεωρίτες που μπορεί να κατευθύνονται προς τη Γη. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει, ότι ο ήλιος, που επιτρέπει τη ζωή στη Γη, θα γίνει ένα κόκκινος γίγαντας κάποια στιγμή.

Ο Dr Edward Bloomer, του Royal Observatory Greenwich αναφέρει: Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια, ο ήλιος θα περάσει στη φάση του ερυθρού γίγαντα.

DNA από το μαλλί του Beethoven δείχνει κάτι εκπληκτικό 200 χρόνια μετά

Είναι αυτός που διατηρεί όλους τους 8 πλανήτες του ηλιακού συστήματος και τα φεγγάρια τους υπό βαρυτικό έλεγχο. Αλλά τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Μιλώντας στη MailOnline ανέφερε ότι η φάση του ερυθρού γίγαντα θα συμβεί όταν τελειώσει το υδρογόνο για τη σύντηξη στον πυρήνα του.

Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ηλιακό σύστημα συνολικά, με τον ήλιο να καταρρέει υπό το βάρος της δικής του βαρύτητας. Θα δημιουργήσει μια άμεση αντίδραση με τόσο μεγάλη πίεση και ενέργεια όπου τα άτομα του ηλίου θα μετατραπούν σε άνθρακα, προκαλώντας μια ιδιαίτερα μεγάλη έκρηξη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έκρηξης, θα μεγαλώσει σε μέγεθος πάρα πολύ. Ο Αφροδίτης, ο Ερμής και η Γη θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες της τεράστιας αυτής θερμικής μπάλας, η οποία θα τους καταπιεί, ενώ ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος θα χάσουν κάθε ίχνος της ατμόσφαιράς τους.

Αφού εκραγεί και αλλάξει οριστικά το ηλιακό σύστημα, ο Ήλιος θα εξαντλήσει τελικά οριστικά την ενέργειά του σε επτά δισεκατομμύρια χρόνια, σχηματίζοντας ένα μικροσκοπικό άσπρο νάνο αστέρι με δακτυλίους αερίου και σκόνης που ονομάζονται πλανητικά νεφελώματα.

ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, οι δύο πλανήτες που βρίσκονται πιο μακριά από τον Ήλιο, θα αισθανθούν μια δύναμη τόσο ισχυρή που θα τους εκτοξεύσει από το ηλιακό σύστημα

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, οι δύο πλανήτες που βρίσκονται πιο μακριά από τον Ήλιο, θα αισθανθούν μια δύναμη τόσο ισχυρή που θα τους εκτοξεύσει από το ηλιακό σύστημα στο βαθύ διάστημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σβήνει έχει κι αυτός καύσιμα που εξαντλούνται. ο άνθρωπος πλέων έχει κατανοήσει πώς λειτουργεί ο ήλιος ο άνθρωπος κάνει ότι κάνει ο ήλιος για να παράγει ενέργεια πυρηνική σύντηξη, πυρηνική σχάση. Παρόλα αυτά ίσως μέχρι τότε ο άνθρωπος θα βρει τρόπο να μετακομίσει σε κάποιον άλλον κατοικοισημο κόσμο.

  1. Τιποτα δεν κραταει για παντα.
    Ετσι γινεται και με τν Ηλιο.θα γινει ερυθρος γιγαντας και μετα ενας λευκος νανος (αστερας νετρονιων).
    Καλα σοβαρα τωρα δεν γνωριζεις τιποτα απο φυσικη και παιρνεις και θεση ??
    Πιες κατι μπας και κουνηθει ο εγκεφαλος

  2. τίποτε αιώνιον,τίποτε δυνατότερο της ενέργειας.
    όλα έχουν αρχή κ τέλος που στο απέραντο άπειρο τετοιοι χρόνοι αποτελούν στιγμές.
    δεν θα ήθελα να ζήσω αυτήν την εμπειρία,αν κι όταν γίνουν αυτά,η ανθρωπότης θα
    είναι προ πολλού εξαφανισμένη ή σε καποιον άλλον πλανήτη…
    οτι σε 5 δις ο ηλιος θα ειναι τελειωμένη υπόθεση ειναι γεγονός..
    για την ανθρωπότητα τα πάντα ειναι υποθετικά!!

  3. Το τέλος της γης θα έρθει πολύ νωρίτερα σε 500 χιλιάδες χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες ο πλανήτης θα υπερθερμανθεί και η ζωή στην γη θα είναι αδύνατη αυτό θα συμβεί εξαιτίας του ήλιου που θα είναι πιο καυτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.