Με το iOS 18 να πλησιάζει προς την ανακοίνωσή του, οι χρήστες διαμαρτύονται για τα κακώς κείμενα της Apple και ζητούν να φέρει αλλαγές στο λειτουργικό της, μέσα από μια καμπάνια διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στο Instagram (Αγαπητή Apple). Οι χρήστες αναφέρουν τις αλλαγές που θα ήθελαν να δουν σε αρκετά εκνευριστικά σενάρια. Πολλά από τα αιτήματα των χρηστών είναι βάσιμα και σαφώς η Apple πρέπει να τα κοιτάξει.

Με το WWDC να είναι προ των πυλών, είναι η καλύτερη στιγμή για να δούμε και εμείς, αλλά και η εταιρία, τι πραγματικά θέλουν οι χρήστες. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως ελάχιστα από αυτά τα αιτήματα περιλαμβάνουν την τεχνητή νοημοσύνη και δεν έχουν άδικο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι που ο τυπικός χρήστης smartphone θα χρησιμοποιήσει πολύ σπάνια. Το πρόβλημα είναι πως οι εταιρίες το θεωρούν το Next Big Thing και όλο τους το R&D έχει στραφεί σε αυτό, χωρίς να το ζητάνε οι χρήστες.

Όπως και να έχει, πάμε να δούμε μερικές από τις απαιτήσεις των χρηστών.

«Αγαπητή Apple, δεν χρειάζομαι νέο τηλέφωνο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ». (9 χιλιάδες likes)

Το μεγάλο ζήτημα με την Apple, που έριχνε τις επιδόσεις των iPhones όταν κυκλοφορούσε νέα συσκευή. Η εταιρία υποστηρίζει πως το έκανε για να αντισταθμίσει την απόδοση της μπαταρίας, όμως ελάχιστοι την πίστεψαν, πόσο μάλλον όταν η αντικατάσταση της μπαταρίας είναι αρκετά φθηνή διαδικασία. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως η εταιρία το κάνει για να φαίνονται πιο ελκυστικά τα νέα iPhones, ώστε να πουλήσουν περισσότερο.

Είτε το κάνει όντως για την βελτίωση της αυτονομίας, είτε για να πουλήσει τα πιο καινούρια μοντέλα, το θέμα είναι πως το κάνει.

«Αγαπητή Apple, όταν αγοράζω ένα τηλέφωνο 1.300 δολαρίων, περιμένω να δω ακουστικά και φορτιστή. Βαρέθηκα να στο λέω.” (23 χιλιάδες likes)

Η αφαίρεση του φορτιστή από την συσκευασία για οικολογικούς σκοπούς, είναι η μεγαλύτερη παπάτζα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι όταν αλλάζουν τηλέφωνο, είτε πουλάνε την παλιά τους συσκευή, είτε την χαρίζουν σε άτομο του στενού τους κύκλου. Αν η συσκευή ήρθε με φορτιστή, συνήθως την δίνουν με φορτιστή. Αν κρατήσουν τον παλιό φορτιστή, τότε ο λήπτης της συσκευής θα πρέπει να πάρει καινούριο, που σημαίνει μια έξτρα συσκευασία, έξτρα μεραφορικά, έξτρα βλάβη στο περιβάλλον για την δημιουργία του νέου φορτιστή και την μεταφορά του στα καταστήματα.

Για αυτό η Apple ξεκίνησε την μεγαλύτερη παπάτζα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς ακολούθησαν και άλλες εταιρίες, όπως η Samsung. Αν οι εταιρίες ήθελαν να είναι σωστές, θα έπρεπε να δίνουν στον χρήστη την επιλογή αγοράς με ή χωρίς φορτιστή. Τα υπόλοιπα είναι μπουρδες, που έφεραν στην εταιρίες μερικά εκατομμύρια παραπάνω στα κέρδη. Με αυτό τον τρόπο έχουν μικρότερα κουτιά, που σημαίνει περισσότερες συσκευές σε μια παλέτα κατά την μεταφορά των συσκευών και άρα λιγότερα containers. Χαμηλότερο κόστος ανά συσκευή, ενώ εν τέλει ο χρήστης θα αγοράσει φορτιστή και πολύ πιθανον από την ίδια την εταιρία, οπότε παραπάνω πωλήσεις.

«Αγαπητέ Apple, κάντε κάτι για την εφαρμογή αριθμομηχανής. Θέλω το ιστορικό των υπολογισμών μου.” (16 χιλιάδες likes)

Αυτό είναι πολύ σωστό επιχείρημα. Η αριθμομηχανή της Apple δεν κρατάει ιστορικό των πράξεων που έχουμε κάνει, οπότε δε μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω για να δούμε το αποτέλεσμα μιας πράξης που χρειαζόμαστε.

Σε πιο σύνθετους υπολογισμους, αυτό είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό και όταν δε το έχεις, πραγματικά σπάει νεύρα. Δεν είναι ότι θα ξεμείνει η συσκευή από μνήμη, αν η αριθμομηχανή κρατήσει ιστορικό στις πράξεις που κάναμε.

“Dear Apple, please fire your autocorrect team; I actually mean to type the profanity.” (11K likes)

Αυτό το βάλαμε στα αγγλικά, γιατί έχει σημασία στο νόημα του κειμένου. Μιλάει για την αυτόματη διόρθωση της Apple, που ήταν, είναι και πιθανότατα θα παραμείνει εκνευριστική.

Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης ήθελε να γράψει την λέξη από F, γύρω από την αναπαραγωγή και η αυτόματη διόρθωση το άλλαξε σε fire (απόλυση). Ναι, μπορεί να είναι πιο ευγενικό το αποτέλεσμα, αλλά θέλουμε πληκτρολόγηση που να γραφει αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε.

Το Android και αυτό έχει δρόμο ακόμα από το να είναι τέλειο, όμως μπορείς τουλάχιστον κάποιες λέξεις να τις βάλεις εύκολα στο λεξικό του πληκτρολογίου, για να μην σου βάζει εκείνο, άκυρες λέξεις.

«Αγαπητή Apple, δεν χρειάζομαι ειδοποιήσεις ακουστικών. Ξέρω ότι είναι δυνατά, έτσι μου αρέσει». (3 χιλιάδες likes)

Κάποιος το είπε επιτέλους! Το ίδιο συμβαίνει και στο Android. Μην μας σπάτε τα συκώτια με την ένταση των ακουστικών. Ξέρουμε αν είναι δυνατά ή όχι. Αφήστε μας να τα ρυθμίσουμε όπως θέλουμε εμείς. Το προτινόμενο επίπεδο έντασης σε όλες τις συσκευές είναι πολύ χαμηλό. Όλοι γειώνουμε την ειδοποίηση και κανείς δεν ακούει μουσική ή περιεχόμενο τόσο χαμηλά.

Αγαπητή Apple

Ναι ακούω rock και metal από παιδί, ναι ακούω δυνατά την μουσική μου και πολλές φορές πιο δυνατά όταν παίζουν από τα ηχεία μου, από το μέγιστο των ακουστικών μου. Ναι, έκανα ακοογραμμα και έχω άριστη ακοή.

Ναι οκ, οι δυνατοί ήχοι για μεγάλη διάρκεια μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ακοή, όμως δεν είναι πως είμαστε δίπλα σε ηχεία χιλιάδων Watt, που παίζουν μουσική και σπάνε τζάμια. Κάπου ψυχραίμια.

“Αγαπητή Apple, αναμένω ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα εξοικονομήσει πραγματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μου.” (6 χιλιάδες likes)

Ένα δίκαιο αίτημα. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της Apple είναι στην καλύτερη, μέτρια. Το Android κόβει περισσότερες δυνατότητες και όντως προσφέρει εξοικονόμηση μπαταρίας. Το iPhone όχι τόσο, σε σημείο που δεν είναι καν αισθητή η διαφορά.

Μάλιστα, αρκετά Android τηλέφωνα, έχουν και την Ultra εξοικονόμηση ενέργειας, που κάνουν το τηλέφωνο Dumbphone. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και με 5% μπαταρία, μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο και να στείλεις μηνύματα για αρκετές ώρες.

“Αγαπητέ Apple, κρατήστε τους δυνατούς κωδικούς πρόσβασης για τον εαυτό σας.” (2 χιλιάδες likes)

Η Apple όταν κάνουμε εγγραφή σε κάποια υπηρεσία, προτίνει να χρησιμοποιήσουμε έναν ισχυρό κωδικό, τον οποίο δημιουργεί η συσκευή. Το πρόβλημα είναι πως αυτό τον κωδικό δεν πρόκειται να το θυμηθεί ποτέ και κανείς. Ναι η Apple θα συγχρονίσει τον κωδικό σε όλες τις συσκευές μας που είναι συνδεδεμένες με το iCloud μας, αλλά ρε Apple, δεν χρησιμοποιούμε όλοι μόνο δικά σου προϊόντα.

Cosmote: Πονάνε οι αυξήσεις

Ναι ο κωδικός πρέπει να είναι ισχυρός, αλλά το βασικό είναι να μπορεί και ο χρήστης να τον θυμάται. Φανταστείτε αν για κάποιο λόγο χάσετε την πρόσβαση στο iCloud. Όλες οι υπηρεσίες σας που έχουν τέτοιους κωδικούς αυτόματα γίνονται απροσπέλαστες για τον χρήστη. Μπορείς να κάνεις επαναφορά των κωδικών θα μου πείτε. Φυσικά, αν δεν έχετε όμως κάποιον αντίστοιχο κωδικό και στο email σας.

Αγαπητή Apple, αυτές είναι οι προτάσεις του Techmaniacs

Έχουμε και εμείς καποιες προτάσεις για την Apple που θα θέλαμε να υλοποιηθούν εδώ και χρόνια, όμως δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Πάμε να τις δούμε.

  1. Αγαπητή Apple, δώσε μας πραγματικό multitasking. Δεν γίνεται να έχω βάλει μια απλή επεξεργασία βίντεο στο Luma Fusion και να πρέπει να παραμείνω στην εφαρμογή με ανοιχτή την οθόνη για να τελειώσει το rendering. Με παίρνουν τηλέφωνο; Απλά παγώνει μέχρι να επιστρέψω στην εφαρμογή. Και δεν είναι η μόνη εφαρμογή που συμβαίνει αυτό. Το ίδιο έχουμε και με το SendAnywhere, ακόμα και με το κατέβασμα των έξτρα αρχείων για το PubG και άλλα παιχνίδια. Apple, δεν δουλεύει έτσι το multitasking.
  2. Αγαπητή Apple, άσε με να περάσω στην συσκευή τα τραγούδια μου σε mp3, που έχω από τη δισκογραφία μου. Πόσο μάλλον όταν έχω αγοράσει τα CD και τα έχω περάσει στον υπολογιστή μου σε flac. Καταλαβαίνω πως θέλεις να ψωνίζουμε μόνο από το δικό σου κατάστημα, όμως έχουμε δώσει ένα σκασμό λεφτά για την συσκευή. Κάπου όπα.
  3. Αγαπητή Apple, άσε με να στείλω αρχεία και σε άλλες συσκευές. Το να με αναγκάζεις να αγοράσω Macbook για να έχω υπολογιστή που θα συνεργάζεται με το κινητό μου σωστά, είναι εκβιασμός. Με 14.7% στην αγορά υπολογιστών, τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις; Προσωπικά έχω και Mac, όμως μεγάλο μέρος της δουλειά μου γίνεται από Windows. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα από τα δύο, θα έμενα με τα Windows. Μάντεψε όμως, το ίδιο θα έκανε και το 85% του κοινού, που έχουν Windows. Δώσε μου τα εργαλεία για να μπορούν κινητό και υπολογιστής να παίζουν απροβλημάτιστα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πρόβλημα δεν είναι το Google Translate και copy-paste ό,τι βγήκε… Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα, υπάρχουν προβλήματα ακόμα και στο τελευταίο τμήμα του κειμένου που γράψατε μόνοι σας…

    • Αρχικά κανένα μέρος του κειμένου δεν είναι Google Translate. Θέλεις να μας πεις που είναι τα προβλήματα με το κείμενο ή απλά πετάς κατηγορίες χωρίς να πεις τίποτα;

  2. As you wish…

    «Αγαπητή Apple, δεν χρειάζομαι νέο τηλέφωνο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ». (9 χιλιάδες likes) – Βγάλε άκρη και κόψε συμπέρασμα.

    «Αγαπητή Apple, όταν αγοράζω ένα τηλέφωνο 1.300 δολαρίων, περιμένω να δω ακουστικά και φορτιστή. Βαρέθηκα να σου πω.” (23 χιλιάδες likes) – Καλό και αυτό.

    «Αγαπητέ Apple, κάντε κάτι για την εφαρμογή αριθμομηχανής. Θέλω το ιστορικό των υπολογισμών μου.” (16 χιλιάδες likes) – Αλλάξαμε πρόσωπο;

    «Αγαπητή Apple, δεν χρειάζομαι ειδοποιήσεις ακουστικών. Ξέρω ότι είναι δυνατό, έτσι μου αρέσει». (3 χιλιάδες likes) – Ασχολίαστο.

    “Αγαπητή Apple, αναμένω ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα εξοικονομήσει πραγματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μου.” (6 χιλιάδες likes) – Δικό σας.

    “Αγαπητέ Apple, κρατήστε τους δυνατούς κωδικούς πρόσβασης για τον εαυτό σας.” (2 χιλιάδες likes) – Επιστροφή στον κύριο Apple.

    Όπως βλέπουμε, όλα τα “παράπονα” είναι με Google Translate, γιατί αν τα μετέφρασες εσύ έτσι, τότε σίγουρα πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποιο καλό εργαλείο μετάφρασης. Επίσης, τελικά είναι “Αγαπητή Apple” ή “Αγαπητέ Apple”;

    Ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. “έξτρα μεραγορικά”, “έξτρα βλάψη”, Αυτά είναι ελληνικά ή κάποια δική σου γλώσσα;

    “Αν οι ετιαρίες”, “άρα λιγότερο containers”, “εν τέλη”, “Μην μας σπάτε τα σηκώτια”, “Το προτινόμενο επίπεδο έντασης”, “Ναι οκ, οι δυνατή ήχοι”, “Κάπου ψυχραίμια.”, “προτίνει να χρησιμοποιήσουμε ένα ισχυρό κωδικό”, “αυτό τον κωδικό δεν πρόκειται να το θυμηθεί”, “έξτρα αρχείων για το PubG”, “έχω από την δισκογραφία μου”, “Κάπου όπα”, “το ίδιο θ αέκανε”,

    Δεν θα σημειώσω καν τα σημεία που δεν υπάρχουν τόνοι, όπου τα σημεία στίξης είναι άφαντα ή λάθος τοποθετημένα, και τη λανθασμένη χρήση του τελικού “ν”.

    Πέρασε παραγωγικά το μεσημέρι μου. Να είσαι καλά.

  3. Διορθώθηκαν, έγινε μεταφορά από λάθος αρχείο, πριν τον έλεγχο. Τα ποστ μεταφράστηκαν όπως ήταν αναρτημένα και δεν είναι δικές μας αναρτήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.