Ο Elon Musk, ο CEO της Tesla, έχει υποστηρίξει την ιδέα της χρήσης ειδικά σχεδιασμένων Cybertruck από αστυνομικούς και ιδιωτικές δυνάμεις ασφαλείας. Ορισμένες εταιρείες διαφημίζουν ήδη πακέτα “αναβάθμισης” για την αστυνομία και άλλους πελάτες άμεσης και τακτικής δράσης, ώστε να τροποποιήσουν αυτά τα οχήματα για χρήση από μονάδες επιβολής του νόμου.

Το Cybertruck έχει περιγραφεί ως ένα φουτουριστικό θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού από τον ίδιο τον Musk, ενσαρκώνοντας μια δυστοπική αίσθηση επιστημονικής φαντασίας από την αποκάλυψή του πριν από πέντε χρόνια. Αν και το βασικό μοντέλο δεν προορίζεται για χρήση από την αστυνομία, out of the box, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε περιπολίες της αστυνομίας με την ευλογία του Musk.

Μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η Unplugged Performance, έχει ήδη αρχίσει να συνάπτει συνεργασίες με δημοτικά αστυνομικά τμήματα για την προμήθεια τροποποιημένων αστυνομικών αυτοκινήτων Tesla Model Y. Η θυγατρική της Up.Fit επικεντρώνεται ειδικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης αστυνομικών οχημάτων και οχημάτων στόλου επόμενης γενιάς για τους Αμερικανούς ήρωες.

Τα πακέτα υπηρεσιών της Up.Fit κατηγοριοποιούνται σε τρία επίπεδα: “Patrol”, “Admin”, και “Tactical & Speciality” με βάση τις ανάγκες των πελατών. Τα οχήματα της βαθμίδας Patrol περιγράφονται ως τα καλύτερα διαθέσιμα ασπρόμαυρα οχήματα, τα οποία αναπτύχθηκαν με ανατροφοδότηση από πολυάριθμες υπηρεσίες. Οι επιλογές Admin είναι σχεδιασμένες για μεταφορές και έρευνες της αστυνομίας, ενώ τα πακέτα Tactical & Speciality απευθύνονται σε μονάδες K-9, διοικητές σκοπιάς, ομάδες SWAT, και είναι σχεδιασμένα για στρατιωτική χρήση.

Τα πακέτα του Tesla Cybertruck προσφέρουν αναβαθμίσεις, όπως βάσεις για τουφέκια και κυνηγετικά όπλα στο μπροστινό τμήμα, ελαστικά με προδιαγραφές καταδίωξης και συστήματα σειρήνων. Με την τρέχουσα τιμή των 79.990 δολαρίων για ένα τετρακίνητο Cybertruck, το συνολικό κόστος συμπεριλαμβανομένου του οχήματος και των χαρακτηριστικών Up.Fit μπορεί να ξεπεράσει τα 90.000 δολάρια. Το Up.Fit απαριθμεί τουλάχιστον 25 αναβαθμίσεις στη βασική βαθμίδα Patrol Cybertruck μαζί με συνιστώμενες και προαιρετικές προσθήκες.

Ο πρόεδρος της Unplugged Performance, Ben Schaffer, ανέφερε ότι συνεργάζεται με αστυνομικά τμήματα σχετικά με τα αστυνομικά οχήματα Cybertruck. Τα αστυνομικά Model Y και Cybertruck, τα οποία σχεδιάστηκαν για λόγους επίδειξης, θα παρουσιάζονται σε εκδηλώσεις του κλάδου για να παρέχουν εμπειρίες από πρώτο χέρι στους αστυνομικούς. Τα αστυνομικά τμήματα έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη χρήση των Cybertruck ως περιπολικά οχήματα. Το αστυνομικό τμήμα του Ρόζενμπεργκ στο Τέξας δημοσίευσε φωτογραφίες ενός Tesla Cybertruck δίπλα σε ένα περιπολικό ρωτώντας τον Elon Musk αν θα ήταν ένα καλό αστυνομικό όχημα. Ο Musk απάντησε με ένα emoji “100” που δείχνει την έγκρισή του.

Ο Schaffer υπόσχεται περισσότερα νέα για τα προγράμματα Cybertruck της Up.Fit στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.