Τα smartphones έχουν αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, λειτουργώντας ως hubs επικοινωνίας, διασκέδασης και παραγωγικότητας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stocklytics.com δημοφιλή Xiaomi και Samsung smartphones εκπέμπουν μεγάλα ποσά ακτινοβολίας.

Τύπος κατέβασε 1.000 ιούς για να δει ποιο antivirus είναι καλύτερο. Όλα πήγαν στραβά!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σταδιακά επαυξήσει την ακτινοβολία των smartphone συσκευών. Ειδικά μερικά Xiaomi smartphones παρουσιάζουν μεγάλα ποσά ακτινοβολίας. Πιο συγκεκριμένα, το Xiaomi Mi A1 παρουσιάζει Specific Absorption Rate ή αλλιώς SAR στο αυτί που φθάνει το 1.75 W/kg ενώ στο σώμα το 0.76W/kg.

Παράλληλα, η σειρά Xiaomi Mi Max 3 series παρουσιάζει SAR στο αυτί της τάξεως του 1.58W/Kg και στο σώμα το 1.42 W/kg. Επιπροσθέτως το 5G μοντέλο έχει παρόμοια επίπεδα SAR στο αυτί και λίγο μεγαλύτερο SAR στο σώμα της τάξης του  1.56 W/kg.

Ακόμη, η σειρά Samsung A23 5G δίνει SAR κοντά στο 1.5 W/kg τόσο για το σώμα όσο και για το αυτί. Παράλληλα, το Galaxy Z Fold 4 φθάνει τα 1.30 W/kg στο αυτί και  1.51 W/kg στο σώμα.

Cosmote TV: Αυτές είναι όλες οι συσκευές που υποστηρίζει επίσημα για να λειτουργεί!

Ενώ τα κινητά της Xiaomi και της Samsung κυριαρχούν στην εν λόγω λίστα με υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, αρκετά μοντέλα όμως κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τέτοια μοντέλα είναι η σειρά Samsung Note 10, οι σειρές A55 και A35 και τα Xiaomi Redmi 5A και Note 7 Pro, τα οποία παρουσιάζουν αμελητέες ενδείξεις SAR για το αυτί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανεξατρητα με την καλοπροερετη διαθεση σας,
    όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη τυποποιηση πειράματος
    για τον ακριβή δείκτη SAR δεν μπορει κανένας άνθρωπος
    να βασιστεί σε νούμερα που δεν ακολουθούν πολύ συγκεκριμένα
    πρότυπα μετρήσεων

    • Καλή σου ημέρα άγνωστες φίλε “Αλεξ. Εν τώ μεταξύ το ( εντομεταξυ) δεν είναι μόνο α λέξη.
      Συγνώμη για την παρατήρηση.
      Φιλικά: Μίνως.

      • Κι εσύ Μίνωα φίλε μου ,πείραζε να μην το σχολιάσεις; Εδώ τραβάμε τα μαλλιά μας με τόσα και τόσα που διαβάζουμε …Προσπέρασέ το!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.