Το να μπορείς να δεις τους δρόμους μιας άλλης χώρας ή πόλης από τον καναπέ σου είναι απλά τρομερό. Αυτό είναι και ένα από τα πολύ όμορφα χαρακτηριστικά του Google Maps, το Street View. Η Google έχει αμολήσει αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, με 360º κάμερες, που τραβάνε πάντα γύρω τους.

Όμως αυτές οι φωτογραφίες πολλές φορές κρύβουν εκπλήξεις, που συνήθως είναι αστείες. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν καθόλου αστεία η κατάσταση. Αντιθέτως ήταν πολύ σοβαρή. Από ότι φαίνεται το αυτοκίνητο του Street View ενεπλάκη σε τροχαίο καθώς χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που τράβηξε το αυτοκίνητο. Μάλιστα, το περιστατικό βρήκε χρήστη του reddit που ανέβασε ένα βίντεο από την περιγραφή στο street view, παρουσιάζοντας το τροχαίο. Το περίεργο είναι πως η Google περιέλαβε τις φωτογραφίες στο Google Maps, σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

Motorcyclist makes a uturn in front of the Google Streetview car and causes a crash.
byu/giraffebaconequation inIdiotsInCars

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον μοτοσικλετιστή να προσπαθεί να κάνει επιτόπια στροφή. Όσο προχωράνε οι λήψεις, βλέπουμε το αυτοκίνητο του Google Street View να χτυπάει τον μοτοσικλετιστή, ενώ στις επόμενες λήψεις τον βλέπουμε στον αέρα και μετά στο έδαφος.

Μοτοσικλετιστή Google Street View

Το άτομο που ανέβασε το βίντεο δεν αναφέρει την τοποθεσία, όμως κάποιος άλλος χρήστης αναγνώρισε την τοποθεσία ως το Youpe Amadi στη Σενεγάλη της Αφρικής.

Τύπος κατέβασε 1.000 ιούς για να δεις ποιο antivirus είναι καλύτερο. Όλα πήγαν στραβά!

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την περίπτωση το Google Maps θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σε δικαστήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται περίεργα σκηνικά στο Google Maps, κυριολεκτικά η πλατφόρμα είναι γεμάτη από τέτοια. Είτε είναι προσχεδιασμένα, είτε αυθόρμητα, πάντα έχουν ενδιαφέρον να τα βλέπουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.