Οι χρήστες των Samsung Galaxy Watch θα μπορούν πλέον να λένε την ώρα όχι μόνο της Γης αλλά και όλων των πλανητών του ηλιακού συστήματος. Η Samsung συνεργάστηκε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency / ESA) για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς watch face, ένα για κάθε πλανήτη. Αυτά τα watch face εμφανίζουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τον εκάστοτε πλανήτη.

Τα Galaxy Time watch face είναι διαθέσιμα στα έξυπνα ρολόγια Galaxy με Wear OS. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα σε όλα τα smartwatches από τα Galaxy Watch Series 4 και μετά. Οι κάτοχοι των συμβατών μοντέλων μπορούν να κατεβάσουν τα watch face απευθείας από το Google Play Store. Η διάθεση ξεκίνησε από τη Γερμανίας στις 31 Μαρτίου και συνεχίζεται σταδιακά, οπότε αν δεν τα βρίσκεις, κάνε έναν έλεγχο αργότερα.

Υπάρχουν οκτώ διαφορετικά Galaxy Time watch face που αντιστοιχούν στον αριθμό των πλανητών του ηλιακού συστήματος. Κάθε πλανήτης έχει ένα μοναδικό σύστημα ρολογιού, καθώς ο χρόνος τρέχει πιο αργά ή πιο γρήγορα με βάση διαφορετικούς παράγοντες. Ο χρόνος σε κάθε πλανήτη υπολογίζεται με σχολαστική παρατήρηση της ταχύτητας περιστροφής του γύρω από τον άξονά του και της τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο. Δεδομένης της πολυπλοκότητας αυτών των υπολογισμών, η Samsung συνεργάστηκε με τον ESA για να διασφαλίσει την ποιότητα των δεδομένων ώρας που χρησιμοποιούνται.

Εκτός από την ώρα, τα νέα watch face μπορούν να παρέχουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως την απόσταση των πλανητών από τον Ήλιο και τη Γη, τον αριθμό των φεγγαριών τους, τη θέση τους σε πραγματικό χρόνο και την αντίστοιχη εποχή. Η Samsung πιστώνει την αρχική ιδέα για τα Galaxy Time στη Leo Burnett, με την οποία συνεργάστηκε προηγουμένως για την καμπάνια του προϊόντος Samsung Galaxy S8. Η Metadesign, ένα brand agency με έδρα το Βερολίνο, ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό των watch face.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα guide που να λέει τι σημαίνει ο κάθε ο όρος και σε τι χρησιμεύει για τους απλούς χρήστες.

  2. Μη κοιτάς που δε κρατάει η μπαταρία δεύτερη μέρα…. φτάνεις να ξέρεις τι ώρα είναι στον Άρη.
    Απίστευτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.