Η NASA ανακοίνωσε εχθές πως ερευνά ένα αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό σε ένα σπίτι στην Φλόριντα. Το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι κάποιο κομμάτι από συντρίμμια που έπεσαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Alejandro Otero από την Νάπολη της Φλόριντα, ανέβασε το X ότι ένα αντικείμενο πέρασε μέσα από την στέγη του και έφτασε δύο ορόφους κάτω. Παραλίγο να χτυπήσει τον γιό του, το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.

Ο Alejandro πιστεύει πως είναι ένα κομμάτι από μια παλέτα με παλιές μπαταρίες, που οι ομάδες ελέγχου της NASA απελευθέρωσαν από τον Διαστημικό Σταθμό το 2021. Το κομμάτι υποτίθεται πως θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα και θα ήταν ακίνδυνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ξεκίνησε σε τροχιά το 2021 και θα έπεφτε στην Γη στις 8 Μαρτίου. Ο Otero είπε πως η Next κάμερα του σπιτιού κατέγραψε τον ήχο της πρόσκρουσης στις 2:34μμ.

«Λοιπόν, αυτό είναι το 1934 UTC, το οποίο είναι πολύ συνεπές με την εκτίμηση της Διαστημικής Δύναμης για την επανείσοδο στον Κόλπο το 1929 UTC», σημείωσε ο αστροφυσικός Jonathan McDowell, σε απάντηση. “Πιστεύω ότι μπορεί να έχετε δίκιο και είναι λίγο από την επανεισαγωγή της παλέτας μπαταριών EP-9.”

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο winknews.com στις 15 Μαρτίου.

«Η NASA συνέλεξε ένα αντικείμενο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θα αναλύσει το αντικείμενο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα το συντομότερο δυνατό για να προσδιορίσει την προέλευσή του», ανέφερε η διαστημική υπηρεσία σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη. “Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση.”

Όμως μια νέα αναφορά του Ars Technica, αναφέρει πως ενώ οι μπαταρίες είναι της NASA, ήταν προσαρτημένες σε μια παλέτα που εκτοξεύτηκε από την διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας, περιπλέκοντας τα πράγματα για το ποιος έχει την ευθύνη.

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό ήλιο για να λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το 2022, υπολείμματα της κάψουλας Dragon της SpaceX, έπεσαν σε μια αυστραλιανή φάρμα προβάτων. Το Skylab, ο πρώτος διαστημικός σταθμός των ΗΠΑ, έπεσε στην Δυτική Αυστραλία.

Τέλος, πρόσφατα η Κίνα δέχθηκε τις επικρίσεις της NASA, επειδή επέτρεψε στους τεράστιους πυραύλους της Long March να πέσουν στην Γη, μετά την τροχιά τους γύρω από την Γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.