Προέκυψε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη στον μαγνητισμό που αποκαλύπτει μια νέα κατηγορία μαγνητών, γνωστή ως αλτερμαγνήτες, οι οποίοι συνδυάζουν ιδιότητες από τις υπάρχουσες κατηγορίες μαγνητών. Αυτοί οι αλτερμαγνήτες, που παρατηρούνται για πρώτη φορά, υπόσχονται την εξέλιξη των συσκευών μνήμης και των μαγνητικών υπολογιστών σε πρωτοφανή επίπεδα χωρητικότητας και ταχύτητας.

Ιστορικά, ο μαγνητισμός γινόταν κατανοητός μέσω του σιδηρομαγνητισμού και του αντιφερρομαγνητισμού. Οι σιδηρομαγνήτες, όπως οι μαγνήτες ψυγείου, παρουσιάζουν ομοιόμορφα spin ηλεκτρονίων που δημιουργούν εξωτερικά μαγνητικά πεδία. Οι αντιφερρομαγνήτες, από την άλλη πλευρά, διαθέτουν εναλλασσόμενα spin ηλεκτρονίων χωρίς εξωτερικά πεδία.

Το 2019, η πρόβλεψη ενός ανώμαλου ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένους αντιφερρομαγνήτες υπαινίχθηκε έναν τρίτο τύπο μαγνητισμού, τον αλτερμαγνητισμό, που χαρακτηρίζεται από περιστροφική συμμετρία στα φύλλα spin.

Ψεύτικο αποδείχθηκε αγνώστου ταυτότητας αρχαίο απολίθωμα, μετά από δεκαετίες ερευνών

Ο Juraj Krempasky και οι συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Paul Scherrer στην Ελβετία επιβεβαίωσαν την ύπαρξη αλτερμαγνητών αναλύοντας κρυστάλλους τελλουριούχου μαγγανίου. Μέσω των ανακλάσεων του φωτός, χαρτογράφησαν τις ενέργειες και τις ταχύτητες των ηλεκτρονίων, επικυρώνοντας τις αλτερμαγνητικές προβλέψεις.

Αυτοί οι μοναδικοί μαγνήτες, που διευκολύνονται από μη μαγνητικά άτομα τελλουρίου εντός της κρυσταλλικής δομής, προσφέρουν πρωτοφανή ελευθερία στην κίνηση των ηλεκτρονίων. Αυτή η ιδιότητα όχι μόνο υπόσχεται πυκνότερη αποθήκευση σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών, αλλά ανοίγει επίσης δρόμους για σπιντρονικούς υπολογιστές, συγχωνεύοντας απρόσκοπτα τις λειτουργίες μνήμης και υπολογισμού.

Οι επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης είναι βαθιές, προσφέροντας ένα μετασχηματιστικό άλμα στην τεχνολογική καινοτομία και διευρύνοντας τα όρια του εφικτού στο πεδίο του μαγνητισμού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.