Σύμφωνα με έκθεση του The Elec, η Apple ενδέχεται να αναβαθμίσει τη σειρά iPhone SE της με οθόνη OLED το 2025 με το 4th Gen. Επί του παρόντος, το SE είναι το μόνο iPhone που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία LCD, οπότε αυτή η αλλαγή θα το ευθυγραμμίσει με τα πιο premium μοντέλα της εταιρείας.

Οι οθόνες OLED προσφέρουν φωτεινότερα χρώματα, βαθύτερα μαύρα και καλύτερη συνολική ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τις LCD. Παρόλα αυτά, η Apple φαίνεται να εστιάζει κυρίως στο να κρατήσει χαμηλά το κόστος για το iPhone SE 4. Δύο μεγάλοι κατασκευαστές οθονών, η Samsung και η BOE, φέρονται να ανταγωνίζονται για να προμηθεύσουν την Apple με τις νέες οθόνες.

Παρόλο που τα OLED panel κοστίζουν γενικά περισσότερο στην κατασκευή, η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να διατηρήσει την προσιτή τιμή του SE λόγω του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών. Η Samsung, η οποία φημολογείται ότι προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή, ενδέχεται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παραγγελιών.

Μιλώντας με νούμερα, η Samsung και η BOE φέρεται να έχουν κάνει προσφορές που κυμαίνονται από 30 έως 35 δολάρια για το οικονομικό iPhone SE 4, με τη Samsung να φέρεται να προσφέρει την πιο προσιτή τιμή στα 30 δολάρια ανά μονάδα, ενώ το όριο της BOE είναι τα 35 δολάρια. Η Tienma, ένας κινέζος κατασκευαστής οθονών, φέρεται να έχει προσφέρει την πιο ακριβή τιμή για το συγκεκριμένο εξάρτημα στα 40 δολάρια.

Δεδομένης της ιστορίας της Samsung με την Apple και της υποτιθέμενης χαμηλότερης προσφοράς της, είναι πιθανό να λάβει τις περισσότερες παραγγελίες, ακολουθούμενη από την BOE.

Οι τιμές που προσφέρονται από κάθε εταιρεία για τα OLED panel είναι έως και ένα τρίτο χαμηλότερες από το panel που χρησιμοποιείται στο iPhone 15, δίνοντας στην Apple χώρο για να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές περιθώριο κέρδους για κάθε iPhone SE 4 που πωλείται.

Η Apple δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον συνεργάτη παραγωγής και φέρεται να αναζητά ακόμη φθηνότερες τιμές. Ενώ η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του επόμενου φθηνού iPhone παραμένει αβέβαιη, οι φήμες κάνουν λόγο για το 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.