Τον περασμένο Ιούλιο, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021, πολλαπλά reports επιβεβαίωσαν ότι η Apple είχε χάσει τη συνήθη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Η εταιρεία που έριξε την Apple στην κατάταξη, ήταν η Xiaomi. Δυστυχώς, όλα αυτά μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την IDC, η Apple απέστειλε 50,4 εκατομμύρια smartphones κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Πρόκειται δηλαδή, για 6,1 εκατομμύρια περισσότερα τηλέφωνα από ό, τι η Xiaomi είχε διαθέσει κατά την ίδια περίοδο. Και ως εκ τούτου, η Xiaomi επιστρέφει στην τρίτη θέση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την κατάσταση των κορυφαίων πέντε κατασκευαστών smartphone συσκευών παγκοσμίως. Οι ετήσιες αποστολές, για παράδειγμα, ίσως είναι μια πιο ολοκληρωμένη μέτρηση από την τριμηνιαία. Τα έσοδα είναι ένας άλλος δείκτης, όπως αναφέρει το androidauthority, όπως επίσης και το σε ποια κατηγορία τιμολόγησης βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των smartphones (premium, mid-range, budget). Το θέμα είναι ότι με βάση αυτή τη μία μέτρηση – τον αριθμό των smartphones που αποστέλλονται σε ένα τρίμηνο – η Apple βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Φυσικά, η Samsung παραμένει άνετα στην κορυφή με 69 εκατομμύρια τηλέφωνα, περίπου 18.6 εκατομμύρια περισσότερα από την Apple και 24.7 εκατομμύρια περισσότερα από την Xiaomi. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση, βλέπουμε την Vivo και την Oppo. Και όμως κάποτε, η Huawei ήταν στην πρώτη πεντάδα και μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα είχε περάσει και στη πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.