Τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών έχουν λάβει γενικά καλά σχόλια τόσο από κριτικούς όσο και από καταναλωτές. Ωστόσο, όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί οι υπολογιστές της Apple δεν έχουν κάποια χαρακτηριστικά όπως η οθόνη αφής και το Face ID. Μιλώντας στη Wall Street Journal, στελέχη της Apple εξήγησαν γιατί η εταιρεία δεν θέλει να προσθέσει αυτές τις δυνατότητες στα Mac.

Ενώ οι κατασκευαστές υπολογιστών Chromebook και Windows έχουν υιοθετήσει ευρέως τις οθόνες αφής στους φορητούς υπολογιστές, η Apple δεν το έχει κάνει, ακόμη. Η εταιρεία εστιάζει στην «έμμεση εισαγωγή» στα Mac και στην διατήρηση της τεχνολογίας της οθόνης αφής για τα iPad. Ο John Ternus, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple, είπε ότι κατασκευάζουν και προσφέρουν τους καλύτερους υπολογιστές αφής στον κόσμο, και αυτοί είναι τα iPad. Τα Mac, συμπλήρωσε, είναι πλήρως βελτιστοποιημένα για έμμεση είσοδο και η εταιρεία δε βρίσκει έναν ουσιαστικό λόγο να το αλλάξει αυτό.

Τι γίνεται με το Face ID; Τα νέα MacBook Pro έχουν notch στην οθόνη και όλοι πιστεύουν ότι το Face ID θα μπορούσε να είναι σύντομα διαθέσιμο και στους φορητούς υπολογιστές της Apple. Η εταιρεία όμως φαίνεται να πιστεύει ότι το Touch ID είναι πιο κατάλληλο για τους φορητούς υπολογιστές. Ο Tom Boger, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ προϊόντων Mac και iPad, είπε ότι το Touch ID είναι πιο βολικό στους φορητούς υπολογιστές, καθώς τα χέρια των χρηστών είναι ήδη στο πληκτρολόγιο

Κατά τα άλλα, οι Ternus και Boger αναφέρθηκαν στο AppleCare, το service από ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών, την πιθανότητα κυκλοφορίας αδιάβροχου MacBook, και την αδυναμία αναβάθμισης των MacBook Pro. Στο θέμα του service είπαν λίγο πολύ ότι η Apple προσπαθεί συνέχεια να βελτιώνει αυτόν τον τομέα. Για τα αδιάβροχα φορητά Mac είπαν ότι δεν παίζει να δούμε κάτι τέτοιο, δεν είναι στα πλάνα κανενός μέλους της εταιρείας. Όσον αφορά τη δυνατότητα αναβάθμισης, είπαν ότι η “ενοποιημένη αρχιτεκτονική μνήμης” είναι μέρος της επίτευξης της βελτιωμένης απόδοσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.