Η Vivo δούλευε εδώ και καιρό σε ένα Image Signal Processor (ISP) chip, το οποίο διέρρευσε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Λίγο μετά, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Hu Baishan επιβεβαίωσε επίσημα ότι η εταιρεία πράγματι ετοιμάζεται να λανσάρει το Vivo V1 ISP.

Τώρα, η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε επίσημα το V1 που είναι Image Signal Processor. Έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι τα επερχόμενα smartphone της σειράς Vivo X70 θα διαθέτουν αυτό το νέο chip.

Μια ομάδα 300+ ατόμων δούλευε για περισσότερο από 24 μήνες πάνω στο Vivo V1 ISP και η κινεζική εταιρεία διατηρούσε στενή συνεργασία με κατασκευαστές επεξεργαστών, για να διασφαλιστεί ότι ο V1 ISP θα λειτουργεί ομαλά με τον κύριο επεξεργαστή χωρίς να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νέο chip V1 προσφέρει υψηλή υπολογιστική ισχύ, χαμηλή καθυστέρηση, και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Μαζί με την επεξεργασία πολύπλοκων υπολογισμών με μεγάλη ταχύτητα, μπορεί να ολοκληρώσει την παράλληλη επεξεργασία δεδομένων.

Επίσης, η εταιρεία λέει ότι το Vivo V1 έχει τεράστια βελτίωση στην αναλογία ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με το DSP και τη CPU, ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό σύνθετων λειτουργιών.

Η Vivo έχει βελτιστοποιήσει την αρχιτεκτονική αποθήκευσης δεδομένων καθώς και τα κυκλώματα ανάγνωσης και εγγραφής υψηλής ταχύτητας μέσα στο chip για μεγιστοποίηση της ταυτόχρονης ικανότητας επεξεργασίας. Είναι σε θέση να επιτύχει ένα ισοδύναμο 32MB large cache με on-chip storage.

Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ξεπερνά τους τρέχοντες κορυφαίους desktop επεξεργαστές όταν πρόκειται για μείωση θορύβου σε πραγματικό χρόνο χαμηλής καθυστέρησης και εισαγωγή πλαισίου.

Κατά την εκτέλεση εργασιών με τον ίδιο όγκο με μεγάλη ταχύτητα, ο αποκλειστικός αλγόριθμος του Vivo V1 μειώνει την κατανάλωση ενέργειας του κυκλώματος κατά περίπου 50 τοις εκατό.

Η Vivo συνεργάστηκε με τη Zeiss για να υπερβεί διάφορους τεχνικούς περιορισμούς και οι γυάλινοι φακοί μπορούν τώρα να προσφέρουν υψηλή διαπερατότητα φωτός, εξαιρετικά χαμηλή διασπορά και θερμική σταθερότητα.

Η διαδικασία δυναμικής οπτικής βαθμονόμησης AOA χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της μείωσης της ευκρίνειας από σφάλματα λόγο του πάχους του φακού και τα εκκεντρικά σφάλματα φακού.

Επίσης, η εταιρεία έχει εισαγάγει τεχνολογία επικάλυψης SWC η οποία διασφαλίζει ότι το ανακλώμενο φως καταστέλλεται πλήρως και η ανακλαστικότητα μειώνεται στο ελάχιστο 0.1%, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα.

Οι Vivo και Zeiss εργάστηκαν επίσης σε 140 χρωματικές επιδόσεις και αλγορίθμους μήτρας τρισδιάστατης χρωματικής χαρτογράφησης για να προσαρμόσουν 262.144 παραμέτρους για να κάνουν τον χρωματισμό πιο ακριβή και την επεξεργασία κορεσμού πιο εκλεπτυσμένη. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι η αύξηση της ακρίβειας της ΔE κατά περίπου 15.5% και τα πιο φυσικά χρώματα.

Όπως σημειώθηκε, το Vivo V1 ISP θα χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα smartphones της σειράς Vivo X70 που πρόκειται να κυκλοφορήσουν επίσημα στις 9 Σεπτεμβρίου, άρα σύντομα θα δούμε πόσο καλό είναι το νέο chip.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.