Το ήξερες ότι τα Windows 10 περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο battery report; Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο να δεις διάφορες πληροφορίες που αφορούν την μπαταρία του laptop σου. Με λίγα λόγια, τα Windows μπορούν να σου παρουσιάσουν πως ακριβώς τα πηγαίνει η μπαταρία του laptop σου.

battery report

Το report που θα μπορέσεις να πάρεις όταν ακολουθήσεις τον οδηγό αυτό, θα σου δείξει πληροφορίες όπως πόσους κύκλους φόρτισης αποφόρτισης έχει η μπαταρία σου και πως έχει χρησιμοποιηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες. Θα σου δώσει και μια εικόνα για το ποια θα έπρεπε να είναι η ζωής της μπαταρίας σου όπως την υπολογίζουν τα Windows και θα μπορείς να το συγκρίνεις με το σε τι κατάσταση πραγματικά βρίσκεται.

  • Άνοιξε το command prompt. Για να το κάνεις, μπορείς να πραγματοποιήσεις αναζήτηση με το cmd στο Start Menu και να πατήσεις στο Command Prompt για να το ανοίξεις.
  • Το report θα σου δώσει ένα HTML αρχείο, επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι μπορείς να το βρεις εύκολα στην επιφάνεια εργασίας. Για να το κάνεις αυτό πληκτρολόγησε το cd %HOMEPATH%/Desktop

Το παραπάνω command απλά μεταβαίνει το τρέχον directory στο desktop έτσι ώστε όταν κάνεις generate το report να μπορείς να το βρεις εύκολα.

  • Πληκτρολόγησε το command powercfg /batteryreport και πίεσε enter

Πλέον θα έχει δημιουργηθεί ένα αρχείο στο desktop με κατάληξη html.

Το Battery Usage σου λέει πόσο γρήγορα η μπαταρία εξαντλείται στο πέρασμα του χρόνου (εμείς το έχουμε συνέχεια στο φορτιστή για αυτό μάλλον είναι κενό). Το recent Usage σου λέει πως χρησιμοποιείς την μπαταρία και σου παρουσιάζει τις συνήθειες σου. Tέλος το Battery life estimate σου δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις το design capacity (σχεδιασμένη χωρητικότητα) με τον πραγματικό χρόνο για να διαπιστώσεις αν ήρθε η ώρα αντικατάστασης.

Να σημειωθεί, ότι όλες οι μετρήσεις είναι από τότε που εγκατέστησες το λειτουργικό τελευταία φορά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.