Η σειρά Galaxy S21 αποδεικνύεται ότι μάλλον θα είναι η πιο δημοφιλής στα πρόσφατα χρονικά. Οι πωλήσεις της οικογένειας Galaxy S20 ήταν τόσο υποτονικές, που εξανάγκασαν τη Samsung να τις σταματήσει σε ορισμένες αγορές. Βέβαια, η πανδημία διαδραμάτισε τον δικό της ρόλο, σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί μυστικό, ότι οι υψηλές τιμές των S20 ήταν ακόμη ένας λόγος.

Οι πωλήσεις της σειράς Galaxy S κινούνταν σε πτωτικά επίπεδα στην ιδιαίτερα πατρίδα της Samsung από την εποχή του Galaxy S8 και η κατάσταση δεν είναι και πολύ διαφορετική σε άλλες αγορές. Τα Samsung Galaxy S21 έχουν μικρότερη τιμή εκκίνησης κατά 200 δολάρια σε σχέση με τους προκατόχους και φαίνεται αυτή ακριβώς η εξέλιξη, έχει αντιστρέψει την αρνητική έκβαση.

Η εταιρεία αναλύσεων Atlas Research & Consulting υπολογίζει ότι την τέταρτη εβδομάδα του λανσαρίσματος η Samsung πούλησε 590.000 μονάδες της σειράς S21. Αν και κάτι αυτός ο αριθμός βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από τις πωλήσεις του Galaxy S8 των 620.000 κατά τη διάρκεια αντίστοιχης περιόδου, είναι κατά 1.5 – 2 φορές πιο υψηλός από τις πωλήσεις του Galaxy S20.

Η Samsung προηγουμένως είχε δηλώσει ότι οι πωλήσεις κατά την πρώτη εβδομάδα του Galaxy S21 ήταν κατά 30% πιο υψηλές από το S20 στη Νότια Κορέα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν τη ζήτηση των Galaxy S20 και S10.

Επιπροσθέτως, το σχετικώς οικονομικό flagship smartphone υποβοηθήθηκε από τις καμπάνιες των παρόχων στις προσπάθειές τους να κερδίσουν 5G συνδρομητές. Και χωρίς καν να αναφέρουμε ότι η πρώιμη κυκλοφορία των smartphones, βοήθησε και αυτή. Το βασικό μοντέλο, το οποίο ξεκινά από τα 800 δολάρια, φαίνεται να είναι το πιο δημοφιλές, με το 50% των πωλήσεων να είναι αυτπύ του βασικού μοντέλου.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, δεν ήταν αρκετό για τη Samsung για να διατηρήσει την ηγεμονία της εναντίον της Apple και μένει να φανεί αν η σειρά S21 τη βοηθήσει να ανακτήσει το θρόνο της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το λάθος της Samsung που έκοψαν πλέον το micro SD slot θα το πλήρώσουν στις πωλήσεις. Δεν είναι ηλίθιοι οι καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.