H Huawei ποτέ δεν άφησε την μικρή κατηγορία με τις οικονομικές και τώρα επιστρέφει στην κατηγορία με το νέο Huawei Y5 2019, που έρχεται στα καταστήματα στην τιμή των €99
(Σύντομα έρχονται προσφορές σε αυτή την τιμή στην παρούσα φάση έρχεται στα €129).

Με αυτό τον τρόπο η Huawei προσπαθεί να μείνει ανταγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες, πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη, που ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος.

Το Huawei Y5 2019 έρχεται με κατασκευή από πλαστικό, ενώ στο πίσω μέρος του έχουμε την υφή ψεύτικου δέρματος, κάτι που μας θύμισε πολύ το Galaxy Note 4, από το μακρινό παρελθόν. Το πλαίσιο είναι και αυτό από πλαστικό.

Η οθόνη της συσκευής είναι στις 5.71 ίντσες, με ανάλυση 720×1520, ενώ είναι τεχνολογίας IPS LCD. Η πυκνότητά σε pixels φτάνει τα 295 ppi, που είναι αναμενόμενα σε αυτή την κατηγορία.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον MediaTek Helio A22, στα 12nm. Το εν λόγω chipset αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.0GHz. Από μνήμη έχουμε 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμα με microSD μέχρι 1ΤΒ, ενώ διαθέτει ξεχωριστή θύρα.

Στο κομμάτι της κάμερας είμαστε στα πολύ βασικά, με μονή κάμερα στο πίσω μέρος, ανάλυσης 13MP και φακό διαφράγματος f/1.8. Στην πρόσοψη θα βρούμε αισθητήρα 5MP, με φακό διαφράγματος f/2.2. Οι δύο κάμερες τραβάνε βίντεο 1080p στα 30fps.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 3020mAh και από λειτουργικό έχουμε Android 9.0 Pie. Δεν διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, όμως θα βρείτε FM Radio.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Στο κομμάτι της εμφάνισης η εταιρία έχει κάνει χρήση πλαστικών υλικών, κάτι που λίγο πολύ το περιμέναμε με αυτή την τιμή. Η διαφορά όμως είναι πως έχουμε μια τεχνοτροπία που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε συσκευή και συγκεκριμένα από το “μακρινό” 2014.

Το πίσω μέρος της συσκευής μπορεί να είναι από πλαστικό, όμως η Huawei έχει φροντίσει να έχει μια αίσθηση δερμάτινης επιφάνειας, κάτι που το διαφοροποιεί, ενώ είναι πολύ ευχάριστο στο χέρι.

Το πλαίσιο είναι και αυτό από πλαστικό, κάτι που κάνει την συσκευή ιδιαίτερα ελαφριά για το μέγεθός της. Συγκεκριμένα το βάρος της φτάνει τα 146γρ, κάτι που το κάνει πολύ εύχρηστο, ενώ το μέγεθός του είναι άριστο για χρήση με το ένα χέρι. Τα bezels παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με την οθόνη να καταλαμβάνει το 78.1% της πρόσοψης, που είναι άριστα για μια συσκευή στα €129.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
8.5
Οθόνη
9
Ήχος
7
Κάμερα
8.5
Επιδόσεις
7.5
Τιμή
10
Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει στo winbank web banking από 18/06/2019!
Επόμενο άρθροΈνα ηλεκτρικό αναδιπλούμενο ποδήλατο στη τιμή των 462 ευρώ (χωρίς τελωνείο)
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πω κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
huawei-y5-2019-reviewH Huawei ποτέ δεν άφησε την μικρή κατηγορία με τις οικονομικές και τώρα επιστρέφει στην κατηγορία με το νέο Huawei Y5 2019, που έρχεται στα καταστήματα στην τιμή των €99 (Σύντομα έρχονται προσφορές σε αυτή την τιμή στην παρούσα φάση έρχεται στα €129). Με αυτό τον...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.