Οθόνη

Η οθόνη των 5.71 ιντσών, που βρίσκουμε στο Y5 2019, είναι σίγουρα ένα από τα highlights της συσκευής. Αρχικά η οθόνη έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος για μια συσκευή αυτής της τιμής, χωρίς να είναι μεγάλη η ίδια η συσκευή. Όμως δεν είναι μόνο το μέγεθος, αλλά και η ποιότητα της οθόνης. Μπορεί η ανάλυση να είναι μόνο 720×1520, όμως η απόδοσή της είναι πολύ ικανοποιητική, ειδικά στην κατηγορία που βρίσκεται.

Η οθόνη ακόμα και με την χαμηλότερη ανάλυση αποδίδει πάρα πολύ καλά ακόμα και σε αναπαραγωγή ταινιών με το LCD Panel να παρουσιάζει πολύ καλή χρωματική απόδοση. Σε άριστα επίπεδα το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης, που έκανε εύκολη την χρήση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι γωνίες θέασης είναι επίσης αρκετά καλές, με πολύ μικρές αλλοιώσεις στα χρώματα, όταν είμαστε υπό γωνία.

Αν θέλετε να φέρετε την οθόνη στα μέτρα σας, υπάρχουν οι βασικές επιλογές στο μενού, ώστε να παραμετροποιήσετε τα χρώματα. Έτσι θα λέγαμε πως η οθόνη είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, πόσο μάλλον στα €129.

Ήχος

Στο κομμάτι του ήχου η συσκευή μένει στα απλά βασικά. Ένα ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευή για βασική χρήση, όπως το χτύπημα του τηλεφώνου και ακρόαση απλής μουσικής. Η ποιότητα του ήχου είναι αυτή που περιμένουμε από μια τόσο οικονομική συσκευή και θα λέγαμε πως η ποιότητα είναι αρκετά μέτρια. Ευτυχώς έχει θύρα 3.5mm για ακουστικά μας, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε την μουσική μας όπως της αρμόζει.

Συνεχίζοντας στη ηχείο, βρήκαμε τα μπάσα κάπως πνιγμένα και τις ψηλές πιο τσιριχτές. Σε πιο σύνθετα τραγούδια, η ποιότητα ήταν σαν να βγαίνει από tin box (τενεκεδένιο κουτάκι), κάτι που δεν μας χαροποίησε.

Κάμερα

To Huawei Y5 2019 έρχεται εξοπλισμένο με μονή κάμερα στο πίσω μέρος, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Από ότι φαίνεται η εταιρία έχει βάλει τα δυνατά της για να μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτά τα χρήματα, κάτι που πετυχαίνει με το ανοιχτό διάφραγμα, αφού σπανίζει στην μικρή κατηγορία.

Οι φωτογραφίες που βγάζει η συσκευή είναι ικανοποιητικές με καλό δυναμικό εύρος, αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο υψηλό. Σε καλό φωτισμό η συσκευή μας έδωσε καλές φωτογραφίες, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε χρώματα. Από την συσκευή όμως απουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη, κάτι που λίγο πολύ, περιμέναμε. Από την άλλη έχουμε το HDR σε ξεχωριστό mode, που κάνει διαφορά στις λήψεις μας.

Σε χαμηλό φωτισμό η κάμερα δυσκολεύεται κάπως, όμως χάρη στο f/1.8 διάφραγμα, έχουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά φωτεινές, όμως ο θόρυβος είναι εμφανής.

Η εμπρόσθια κάμερα των 5MP παράγει καλές φωτογραφίες με αρκετή λεπτομέρεια, αν φυσικά κρατάμε την συσκευή στην κατάλληλη απόσταση, αφού ο φακός είναι σταθερής εστίασης.

Προχωρώντας στο βίντεο, η συσκευή μπορεί να τραβήξει 1080p και από τις δύο κάμερες, χωρίς κάποια σταθεροποιήση. Η ποιότητα είναι αποδεκτή σε καλό φωτισμό και μέτρια σε χαμηλό φωτισμό. Γενικότερα βρίσκεται εκεί που βρίσκονται όλες οι συσκευές αυτής της κατηγορίας. Αυτό που μας παραξένεψε όμως είναι η εγγραφή σε .3gp και όχι σε .mp4, όμως αυτό ίσως είναι λόγω των περιορισμών του hardware.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.