Υπάρχει κάτι περίεργο όσον αφορά τα τηλέφωνα της Sony. Αν και ο καθένας χρησιμοποιεί Sony αισθητήρες για μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες στο χώρο του mobile, ο Ιαπωνικός κατασκευαστής κάπου το έχανε όσον αφορά την ποιότητα της κάμερα, ακόμη και σε flagship τηλέφωνα.

Ας θυμηθούμε ότι αυτός ο κατασκευαστής είναι που είχε την τεχνολογία intelligent auto scene recognition που έκανε σχεδόν το ίδιο πράγμα όπως η AI από την εποχή του πρώτου Xperia smartphone, ενώ εισήγαγε και electronic image stabilization στην καταγραφή των video, πριν ακόμη γίνει αρκετά δημοφιλές. Και χωρίς καν να αναφέρουμε πως τα σημερινά smartphones των 48MP χρησιμοποιούν τους Sony αισθητήρες. Υπάρχει όμως κάτι που θα πρέπει να μπει στην εξίσωση. Τα Sony Xperia smartphones δεν είναι το ίδιο καλά. Πάντα κάτι έλειπε από τον χώρο της κάμερας των Sony smartphones. Ο Adam Marsh, Senior Manager of Global Marketing της Sony, σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι τους λόγους που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Εξήγησε ότι η ομάδα που δημιουργεί τις πιο ακριβές Alpha κάμερες, ήταν κατανοητά απρόθυμη να δώσει τεχνολογία αξίας στο τμήμα των smartphones. Οι πρόσφατες αλλαγές ηγεσίας στη Sony, έφεραν αποτελέσματα και το πρώτο είναι το Xperia 1:

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια εταιρεία, υπάρχουν πράγματα που η Alpha δεν θέλει να δώσει στο τμήμα του mobile επειδή θα έχεις ό,τι μπορεί να προσφέρει μια κάμερα των £3,000 σε ένα smartphone, τονίζει ο ίδιος. Το Xperia 1 είναι το πρώτο smartphone της Sony το οποίο ξεχωρίζει στη φωτογραφία, αντί να συνοδεύεται από μεγαλοπρεπείς εκφράσεις marketing. Διαθέτει τριπλή κάμερα, για πρώτη φορά για τη Sony, OIS, μεγάλα pixels αντί για μεγάλες αναλύσεις, υποστήριξη για RAW καθώς και εφαρμογές Eye autofocus και Cinema Pro. Γιατί ωστόσο η Sony δεν επιλέγει πλέον τον αισθητήρα των 48MP;

Η Sony τονίζει ότι τρεις κάμερες των 12MP της προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα από μια των 48MP. Με το 48MP module δεν μπορούν να κάνουν το 960fps super slow motion το οποίο μπορεί να γίνει στον αισθητήρα των 12MP. Περιττό να αναφέρουμε, ότι επιβραβεύουμε τέτοιες κινήσεις, καθώς οι υψηλότερες αναλύσεις σημαίνει ότι τα pixels είναι μικρότερα και ως εκ τούτου λαμβάνουν λιγότερο φως. Πλέον, που το παιχνίδι ονομάζεται computational photography, είναι δύσκολο να υπερέχεις απλά σε επίπεδο hardware. Τα Pixels μπορούν να κάνουν θαύματα με μόνο έναν αισθητήρα των 12MP, χάρη στη μηχανική μάθηση που η Google έφερε από το Google Photos.

Η Sony κλείνει τη συνέντευξη τονίζοντας τα εξής. Η Sony σαν brand δεν μπορεί να έχει απήχηση σε όλους. Δεν είμαστε η Samsung, δεν είμαστε η Huawei. Αλλά θα έχουμε απήχηση σε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτά σου επιτρέπουν να λάβεις πολύ καλές φωτογραφίες, είτε σου επιτρέπουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Η οθόνη χάρη στη Bravia και η κάμερα χάρη στην Alpha είναι αυτά για τα οποίο ο κόσμος θα μας προσέξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.