Μια μπαταρία ενός iPhone συνήθως διαρκεί μια ολόκληρη ημέρα, αλλά σπανίως περισσότερο από μια, όπως επισημαίνει το phonearena, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί το βράδυ φόρτιση. Επιπλέον, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες Apple συσκευές, η μπαταρία των iPhones, είναι τύπου ιόντων λιθίου (Li-Ion) κάτι που σημαίνει ότι φθείρεται με την πάροδο του χρόνου.

Με το πρόσφατο φιάσκο της Apple όσον αφορά την επιβράδυνση των iPhones, ίσως θα ενδιαφέρεσαι να μάθεις μια σημαντική λεπτομέρεια για την μπαταρία, πόσο έχει χρησιμοποιηθεί. Η ηλικία της μπαταρία μετριέται σε κύκλους, όπου ένας κύκλος ισοδυναμεί με την πλήρη αποφόρτιση και την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Πόσους κύκλους μπορεί να διαρκέσει μια μπαταρία; Η επίσημη σελίδα υποστήριξης της Apple μπορεί να σου δώσει αυτές τις απαντήσεις.

  • iPhone – 500 κύκλοι
  • Apple Watch – 1,000 κύκλοι
  • iPad – 1,000 κύκλοι
  • iPod – 400 κύκλοι
  • Macbook – 1,000 κύκλοι

Τυπικά, μια μπαταρία θα σου βγάλει σχεδόν δυο χρόνια, ανάλογα με την χρήση. Η Apple έχει μπλοκάρει τις εφαρμογές οι οποίες μετρούν τους κύκλους της μπαταρίας στο App Store, επομένως θα χρειαστείς ένα iPhone, ένα καλώδιο Lightning και έναν desktop υπολογιστή. Αν και υπάρχουν και άλλες λύσεις, αναφερόμαστε σε αυτό το άρθρο στο iBackupBot, μια εφαρμογή διαθέσιμη για Windows και Mac δωρεάν για 7 ημέρες (trial).

  • Πήγαινε στο icopybot.com και επέλεξε το Download tab. Στη συνέχεια κατέβασε το iBackupBot επιλέγοντας την έκδοση του λειτουργικού σου,  Windows ή Mac και εγκατέστησε το πρόγραμμα.
  • Άνοιξε το iPhone που έχει γίνει listed κάτω από την ενότητα Devices. Θα πρέπει να βλέπεις μια εικόνα ενός iPhone με πολλές επιλογές στο δεξί panel. Πίεσε στο More Information όπως δείχνουν τα screenshots παρακάτω.
  • Πλέον θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Ακολουθούν τα screenshots για να δεις και την διαδικασία.

Βέβαια, το iOS 11.3 μας έφερε ένα εντελώς νέο Battery Health Menu στα iPhone settings. Η Apple και πάλι δεν σου δείχνει τον πλήρη αριθμό των κύκλων αλλά ένα ποσοστό. Αν το ποσοστό υγείας είναι περισσότερο από 80% η κατάσταση της μπαταρίας είναι καλή, αν πέσει όμως κάτω από το 80% σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφθείς τις πιθανότητες να αντικαταστήσεις την μπαταρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.