Και όμως δυο φέτες ζαμπόν την ημέρα μπορούν να αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά 15% σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία βασίστηκε στη μελέτη καθημερινών συνηθειών 2 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και αποτελεί την απόδειξη της σύνδεσης του επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος με τον διαβήτη.

Cosmote Double Play SIM Unlimited: Επιτέλους διαθέσιμα σε όλους!

Τα αποτελέσματα είναι τέτοια που μπορούν να υποστηρίξουν συστάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης επεξεργασμένου και κόκκινου κρέατος. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Lancet Diabetes & Endocrinology.

Η καθηγήτρια Νίτα Φορούχι, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξήγησε ότι: Η έρευνά μας παρέχει τα πιο ολοκληρωμένα στοιχεία μέχρι σήμερα για συσχέτιση μεταξύ κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος και υψηλότερου μελλοντικού κινδύνου διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνήθης κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος, ισοδύναμο με δυο φέτες ζαμπόν, σχετίζεται με 15% υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 – πρώην μη ινσουλινο-εξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης (NIDDM) ή διαβήτης των ενηλίκων – ή διαταραχή του μεταβολισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές γλυκόζης στο αίμα στα πλαίσια της ινσουλινοαντίστασης και σχετική ανεπάρκεια ινσουλίνης

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.