Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της ναυαρχίδας της HTC, και ένα από τα χαρακτηριστικά του που μας έκαναν εντύπωση ήταν η κάμερα των “4 Ultrapixel”.
Τι είναι όμως τα Ultrapixel και τι παραπάνω προσφέρει μία κάμερα με “Ultrapixel” από μία άλλη;
Η λέξη “Ultrapixel” είναι μαρκετινίστική”
Πώς θα σας φαινόταν αν στην παρουσίαση του HTC One λέγανε ότι η κάμερα είναι 4 Megapixel; Σίγουρα “παράξενο”. Ο μέσος χρήστης σίγουρα θα έλεγε ότι μία κάμερα με περισσότερα Megapixel είναι καλύτερη, οπότε θα προτιμούσε κάποια συσκευή με κάμερα 8MP ή και 13MP.
Οπότε η HTC αποφάσισε να ονομάσει τα Megapixel της Ultrapixel, για να μην νομίζει ο κόσμος ότι η κάμερα είναι κατώτερη από άλλες υλοποιήσεις.
Επιφάνεια αισθητήρα, δυνατά σημεία, και αδυναμίες
Το μέγεθος του αισθητήρα παίζει τεράστιο ρόλο στην φωτογραφία. Ο αισθητήρας του HTC One έχει το ίδιο μέγεθος με τον αισθητήρα του Lumia 920.
Στην ίδια επιφάνεια λοιπόν, το HTC One έχει 4Megapixel, ενώ το 920 Megapixel 8MP, το οποίο συνεπάγεται ότι τα Pixel του HTC είναι “μεγαλύτερα”.
Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν “καλύτερα” σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, βγάζοντας πιο φωτεινές φωτογραφίες. Από την άλλη το αρνητικό είναι ότι το τελικό μέγεθος της φωτογραφίας είναι 2688 x 1520 = (4MP), το οποίο είναι “απαγορευτικό” αν θέλουμε να κάνουμε “crop” ένα μέρος της.
Συνοψίζοντας
Μας αρέσει που η HTC “μπήκε στον κόπο” και θέλησε να προσφέρει μία αλλαγή στην τεχνολογία στις κάμερες στα κινητά. Η τεχνολογία αυτή έχει και δυνατά σημεία και αδυναμίες όπως είπαμε παραπάνω.
Αν θέλετε μία κάμερα που να βγάζει φωτογραφίες στις οποίες μπορείτε να κάνετε “Crop” ένα μέρος τους, τότε μάλλον το “One” δεν θα είναι για εσάς. Αντίθετα αν θέλετε να βγάζετε φωτογραφίες το βράδυ, με λίγο φως, τότε το One θα σας καλύψει απόλυτα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.