Ο Jean-Baptiste Quéru, προγραμματιστής στην Google και ένας απο τους υπεύθυνους για το Android,  ανακοίνωσε χθές τη διαθεσιμότητα του Android 4,2 και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι το Nexus S και το Motorola Xoom δεν θα αναβαθμιστούν στο Android 4.2 αλλά θα παραμείνουν στην έκδοση 4.1.2.

 

Και οι δύο συσκευές, το Nexus S, ειδικότερα, είχαν αρχίσει να ζορίζονται κατά τη λειτουργία τους καθώς αναβαθμίζονταν σε νεότερες εκδόσεις του Android, αυτό συνέβει διότι το νέο λογισμικό έχει σχεδιαστεί για σαφώς πιο ισχυρές συσκευές από το υπάρχων hardware που διέθεταν αυτές.

Το Nexus S ξεκίνησε με Android 2.3 και από τότε έχει δει δύο σημαντικές ενημερώσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Xoom, το οποίο κυκλοφόρησε με Honeycomb, ύστερα πήρε ICS και μετά Jelly Bean.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συσκευές λειτουργούν σήμερα με μια νεότερη έκδοση του Android σε σχέση με πολλές συσκευές Android που κυκλοφόρισαν τους τελευταίους έξι μήνες, παρόλο που και οι δύο κυκλοφορούσαν σχεδόν δύο χρόνια τώρα.

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή η επίσημη υποστήριξη έχει σταματήσει δεν σημαίνει ότι η ανεπίσημη υποστήριξη θα σταματήσει επίσης. Προγραμματιστές Custom Rom όπως αυτοί της CyanogenMod θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις δύο συσκευές για λίγο καιρό ακόμα και λογικά σε λίγο διάστημα θα δείτε μια custom έκδοση του Android 4,2 από αυτούς.

 

Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Nexus S μια χαρά τρέχει το Jelly Bean…. Το όλο θέμα είναι στο marketing και όχι στο hardware των συσκευών !!! To Nexus S κατά την άποψή μου μπορεί να φτάσει άνετα μέχρι και android 5.0…..( το οποίο λέγεται ότι θα δούμε του χρόνου )

  2. εγώ ενα που είχα δουλέψει πάντως κόλλαγε πολύ. βασίκα θεώρω οτι δεν ειναι θέμα έκδοσης android όσο τα εξτρά που βάζει πάνω στην έκδοση η κάθε εταιρεία. Θα προτίμουσα να τρέχει σφαίρα ακόμα και με 2.3 παρά να ψιλοκολλάει κ να έχω τη τελευταία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.