Τα Google Pixel 7, και το μελλοντικό Pixel 7a, ενδέχεται να υποστηρίζουν έναν νέο κωδικοποιητή Bluetooth, σύμφωνα με ευρήματα του 9to5Google. Το Android 13 έφερε υποστήριξη για το “Bluetooth LE Audio” χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή LC3. Ο νέος κωδικοποιητής φέρνει βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία ακρόασης και στην ποιότητα του ήχου.

Μια πρόσφατη αλλαγή κώδικα αποκάλυψε ένα συγκεκριμένο αρχείο XML με την ένδειξη “le_audio_codec_setting.xml”. Σχετική αναφορά δείχνει ότι αυτό το αρχείο XML σχετίζεται με το “P22” και το “P23a”. Το πρώτο αναγνωριστικό αναφέρεται στα Pixel 7 και 7 Pro, ενώ το “P23a” αναφέρεται σε ένα μελλοντικό μοντέλο Pixel 7a που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα δυνατότητα Bluetooth LE Audio θα υποστηρίζεται από τα νέα τηλέφωνα Pixel – Google Pixel 7, 7 Pro, 7a, και νεότερα. Εικάζεται ότι η Google έχει προσθέσει υποστήριξη για αυτόν τον κωδικοποιητή LC3 στο Tensor chipset δεύτερης γενιάς.

Ο κωδικοποιητής LC3 θα μπορεί να συμπιέζει τον ήχο πιο αποτελεσματικά και μπορεί να ρυθμιστεί άμεσα ώστε να χρησιμοποιεί περισσότερο ή λιγότερο εύρος ζώνης, όπως όταν υπάρχει ξαφνικά μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της κεντρικής συσκευής και της συνδεδεμένης πηγής εξόδου.

Φυσικά, για να μπορέσει οποιοσδήποτε καταναλωτής να επωφεληθεί από αυτόν τον νέο κωδικοποιητή, τόσο το Android smartphone όσο και η συσκευή ήχου πρέπει να υποστηρίζουν τον ίδιο κωδικοποιητή.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τους κλασικούς κωδικοποιητές Bluetooth, τα ακουστικά TWS θα μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονες ροές ήχου αντί να γεφυρώνουν τον ήχο μεταξύ των ακουστικών, και μια νέα λειτουργία “Auracast” θα μπορεί να μεταδίδει ήχο σε πολλούς δέκτες ταυτόχρονα.

Τα Google Pixel Buds Pro που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δεν υποστηρίζουν επί του παρόντος τον LC3, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια μελλοντική ενημέρωση θα μπορούσε ενδεχομένως να το ενεργοποιήσει.

Τα Google Pixel 7 και 7 Pro, μαζί με το Pixel Watch, θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Φήμες υποστηρίζουν ότι τα Pixel 7 και 7 Pro θα διατεθούν για προπαραγγελία από τις 6 Οκτωβρίου με τη γενική διάθεση να ξεκινάει στις 13 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.