Ο αριθμός των features που έχεις ενεργοποιημένα στη συσκευή σου, επηρεάζουν επίσης την κατανάλωση ενέργειας σε ένα smartphone. Για παράδειγμα, το GPS είναι κάτι που χρησιμοποιεί μεγάλα ποσά ενέργειας. Η οθόνη, είναι ακόμη ένα εξάρτημα του smartphone που απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας, επομένως η μείωση της φωτεινότητας μπορεί σίγουρα να βοηθήσει. Επίσης δώσε ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιείς και έχουν διαφημίσεις, σκέψου να αγοράσεις την Pro έκδοσή τους ώστε να αφαιρεθούν οι διαφημίσεις.

Αν ψάχνεις τι προκαλεί την γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας σε ένα Xiaomi smartphone, κάτι που θα πρέπει να υποψιαστείς απαραιτήτως είναι η Background Activity.  Όπως συμβαίνει σε κάθε λειτουργικό σύστημα, έτσι και στο MIUI, δεν τρέχεις μόνο μια εφαρμογή. Μπορεί να έχεις μια εφαρμογή στην οθόνη, αλλά στο background μπορεί να έχει εκατοντάδες processes που τρέχουν. Δεν πρέπει να ανησυχείς όμως, πρόκειται για μια κανονική συμπεριφορά. Εξάλλου, επειδή τρέχουν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ενεργές. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε κατάσταση sleeping, περιμένοντας για κάτι να συμβεί.

Όταν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται σε χρήση παραμένει σε κατάσταση sleep. Σε αυτές τις καταστάσεις, πολλά πράγματα παραμένουν περιορισμένα (όπως η πρόσβαση στο δίκτυο) για να μπορέσει να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας. Υπάρχουν ορισμένοι όμως μηχανισμοί για τις εφαρμογές, προκειμένου να ξυπνούν το smartphone σου και να κάνουν κάποια εργασία, όπως να λαμβάνουν μηνύματα. Ο λόγος για τα Wakelocks και όταν χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο δεν αποτελούν πρόβλημα. Ορισμένες εφαρμογές όμως κάνουν abuse αυτών των μηχανισμών εμποδίζοντας το τηλέφωνο να εισέλθει σε κατάσταση deep sleep. Επίσης μην ξεχνάς ότι μια εφαρμογή, εξαιτίας ενός bug μπορεί να καταναλώνει συνεχώς ενέργεια.

Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι το factory reset του τηλεφώνου η μοναδική επιλογή; 

Σε καμιά περίπτωση αλλά είναι η πιο γρήγορη λύση κάποιες φορές. Στην επόμενη σελίδα αναφερόμαστε σε εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να αναζητήσεις που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Δεν είναι απαραίτητο να προβείς σε root της συσκευής σου για να έχεις πρόσβαση πιο λεπτομερή δεδομένα χρήσης, μπορεί να χρειαστείς ένα PC για να έχεις πρόσβαση στα στατιστικά μπαταρίας, αλλά τα υπόλοιπα μπορείς να τα κάνεις και απευθείας από το smartphone.

Μετά την εγκατάσταση των εν λόγω εφαρμογών που θα ασχοληθούμε παρακάτω θα πρέπει να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το smartphone σου κανονικά για μερικές ώρες και ύστερα να αρχίσεις το ψάξιμο για το τι τελικά μπορεί να φταίει, για τον απλό λόγο να έχει γίνει καταγραφή των δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.