Τα μελλοντικά foldable smartphones της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6, ενδέχεται να διαθέτουν πιο ανθεκτικές εσωτερικές οθόνες. Η εταιρεία φαίνεται ότι θα λανσάρει τις νέες οθόνες ως “Ironflex”.

Η Samsung υπέβαλε αίτηση για την καταχώριση του εμπορικού σήματος Ironflex στην κορεατική υπηρεσία πληροφοριών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (KIPRIS) στις 3 Ιανουαρίου. Τα έγγραφα περιγράφουν ένα “αναδιπλούμενο πάνελ οθόνης OLED” για προϊόντα που περιλαμβάνουν όχι μόνο “αναδιπλούμενα έξυπνα τηλέφωνα” αλλά και “αναδιπλούμενους υπολογιστές tablet” και “αναδιπλούμενη φορητή οθόνη προβολής βίντεο”.

Τα αναδιπλούμενα πάνελ της Samsung είχαν ένα κάπως δύσκολο ξεκίνημα πριν από πέντε χρόνια, όταν το αρχικό Galaxy Fold έκανε το ντεμπούτο του. Σε πολλές μονάδες υπήρξε πρόβλημα με την εσωτερική οθόνη, εν μέρει λόγω μιας παρεξήγησης σχετικά με το ενσωματωμένο προστατευτικό οθόνης. Αυτό οδήγησε στην αναβολή κυκλοφορίας του τηλεφώνου. Έκτοτε, η Samsung έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να βελτιώσει τόσο την ανθεκτικότητα των αναδιπλούμενων πάνελ της όσο και τη δημόσια εικόνα που συνδέεται με αυτή την αναδυόμενη τεχνολογία.

Τα τελευταία μοντέλα, Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5, είναι μίλια μπροστά από τα πρωτότυπα που κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν μισή δεκαετία, αλλά ακόμη και έτσι, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές φαίνονται απρόθυμοι να ενταχθούν στην αγορά των foldable smartphones. Το τι ακριβώς προσφέρει το “Ironflex” σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες αναδιπλούμενων οθονών θα το μάθουμε θεωρητικά σύντομα. Ωστόσο, το όνομα φωτογραφίζει μία εξαιρετικά ανθεκτική foldable οθόνη που θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τις αναδιπλούμενες συσκευές.

Δεδομένης της χρονικής στιγμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 να είναι οι πρώτες συσκευές της Samsung που θα διαθέτουν το Ironflex. Τα επερχόμενα foldable αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι. Μέχρι τότε, η Samsung θα παρουσιάσει τα Galaxy S24 στις 17 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν διάφορες συσκευές της σειράς Galaxy A.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.