Η Google κάποτε δεν κρυβόταν πίσω από το δάχτυλο της, αποκάλυπτε τακτικά τα ποσοστά χρήσης της κάθε έκδοσης του λειτουργικού της για φορητές συσκευές. Όμως, αυτό έχει αλλάξει και ο κολοσσός της αναζήτησης δεν δημοσιεύει σε σταθερή βάση αυτά τα ποσοστά, αλλά εντελώς τυχαία αποκαλύπτει τα στατιστικά στοιχεία των εκδόσεων του Android στο Android Studio.

Όπως φαίνεται, το Android 11 παραμένει η έκδοση του λειτουργικού που τρέχουν οι περισσότερες συσκευές. Την ίδια στιγμή, το Android 13 το τρέχουν μόλις 15% των συσκευών με GMS. Η άνοδος του Android 13 σηματοδοτεί τη μείωση της χρήσης παλαιότερων εκδόσεων, αλλά και πάλι το Android 11 τρέχει στο 23.1% των συσκευών, ακόμη.

Τα Android 13, 12, και 10, έχουν αντίστοιχα ποσοστά – 15%, 16.3%, και 17.8%, αντίστοιχα. Εντυπωσιακό θα χαρακτηρίζαμε το 11.9% του Android 9 και ενδιαφέρον το 8.3% του Android 8. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι υπάρχουν συσκευές που τρέχουν ακόμα παλαιότερες εκδόσεις, με το Android 4.4 να έχει ποσοστό 0.5%, το οποίο θα έλεγε κανείς πως είναι αρκετά μεγάλο για λειτουργικό σύστημα σχεδόν 10 ετών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.