Κάποτε, η Google συνήθιζε να δημοσιεύει μηνιαία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διανομή των εκδόσεων Android, μέσω ενός δημόσια προσβάσιμου ιστότοπου. Πλέον, η εταιρεία είναι λιγότερο διαφανής, πιθανώς λόγω του αργού ρυθμού με τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες αναβαθμίζουν τις συσκευές τους, παρά τις συνεχείς πιέσεις και τα μέτρα που λαμβάνει ο κολοσσός της αναζήτησης.

Ωστόσο, κυκλοφόρησε μία αναφορά σχετικά με το Android 13 και τις παλαιότερες εκδόσεις – μία αντίστοιχη είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, το μερίδιο αγοράς του Android 13 μεταξύ των συσκευών Android έχει υπερδιπλασιαστεί, από 5% έχει φτάσει στο 12.1%. Αυτή είναι μια σπουδαία επίδοση, αν την εξετάσουμε χωρίς να αναλογιστούμε ότι το Android 13 έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου οκτώ μήνες.

Βέβαια, τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι με το Android 12, το οποίο μπήκε για πρώτη φορά στο γράφημα σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Τότε, είχε μερίδιο μόλις 13.3%. Οπότε, αν το Android 13 τα πάνει ήδη καλύτερα και αν οι εταιρείες συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, τότε όταν γίνει ενός έτους θα έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από το αντίστοιχο του προκατόχου του.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στην εξαιρετική πορεία του Android 13 συμβάλει η Samsung, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όσον αφορά τον ρυθμό με τον οποίο υιοθετεί τις νέες εκδόσεις Android και την ταχύτητα με την οποία ενημερώνει τις συσκευές της. Καλούς ρυθμούς διατηρούν και άλλες εταιρείες, όπως η Oppo και η Realme, ενώ η OnePlus έχει αρχίσει να χάνει λίγο έδαφος στο κομμάτι του λογισμικού.

Αν και τα στοιχεία για το Android 13 είναι ενδιαφέροντα, το περίεργο στο νέο γράφημα είναι ότι η έκδοση του λειτουργικού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα Android smartphones σήμερα είναι το Android 11 του 2020. Αυτή η έκδοση προηγείται, περίπου δυόμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, με μερίδιο αγοράς 23.5%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από 16.5% μερίδιο των Android 12 και Android 12L, μαζί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.