Δυστυχώς, το Vanced αποτελεί παρελθόν, οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι ίσως οι τελευτές εκδόσεις του λειτουργούν για τα επόμενα 2+ χρόνια, και προτείνουν ως εναλλακτική του YouTube Premium. Κακά τα ψέματα, από τη στιγμή που η Google αποφάσισε να κάνει κάτι, ακόμα και οι πιο πρόσφατες εκδόσεις θα σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα εβδομάδων ή και ημερών. Γι’ αυτό, ας δούμε τις καλύτερες εναλλακτικές, εκτός από την “αστεία” πρόταση των δημιουργών του app.

NewPipe

Εννοείται ότι νούμερο ένα είναι το NewPipe, ένας open source client του YouTube που κάνει πολλά πράγματα καλύτερα από την επίσημη εφαρμογή και προσφέρει διάφορα καλούδια, όπως μπλοκάρει τις διαφημίσεις, επιτρέπει τη λήψη των βίντεο και την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο, και πολλά άλλα που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσεις για να έχεις. Εννοείται ότι δεν είναι διαθέσιμο στο Google Play Store, αλλά μπορείς να το κατεβάσεις από τη σελίδα του developer.

SkyTube

Ένας ακόμα third-party client του YouYube που όπως και το κορυφαίο NewPipe προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκαμε στο Vanced. Μεταξύ άλλων, έχουμε μπλοκάρισμα διαφημίσεων και λήψη βίντεο. Αυτό το app είναι μόνο για να βλέπεις βίντεο και δεν επιτρέπει να συνδέσεις τον λογαριασμό σου. Όμως, υποστηρίζει την εγγραφή σε κανάλια, την ανάγνωση σχολίων, και τα λοιπά. Αν θες να το δοκιμάσεις μπες και κατέβασε το από το site του δημιουργού του.

LibreTube

Νέος παίχτης, πάλι open source, σε beta φάση, αλλά λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις. Υποστηρίζει add-free παρακολούθηση, λήψη βίντεο, σύνδεση με λογαριασμό, συνδρομές, αναζήτηση, και πολλά άλλα, ενώ ο developer προσθέτει συνέχεια νέες δυνατότητες. Για κατέβασμα και εγκατάσταση τσέκαρε τη σελίδα του στο GitHub.

Browser και ad blocker

Αν δεν θες να μπλέκεις με τρίτες εφαρμογές, υπάρχουν και οι browser. Ο Brave μπλοκάρει τα ads με το που θα τον περάσεις, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον. Μετά, ο Firefox υποστηρίζει add-ons και μπορείς να κατεβάσεις το uBlock Origin που μπλοκάρει τις διαφημίσεις αποτελεσματικά. Δεν θα έχεις όλα τα καλούδια των third-part client του YouTube, όπως το Vanced, αλλά από το τίποτα, καλό είναι και αυτό. Επίσης, ο Opera έχει ad blocker ενσωματωμένο, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι μπλοκάρει πολύ σπάνια ads στο YouTube – είναι χαρακτηριστικό υπό δοκιμή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ίδια η Google με το YouTube, όπως και η Microsoft με το game pass, αφήνουν συνδρομή μέσω άλλης χώρας πχ Ινδία με κόστος από 0.5€ το μήνα για το premium. Δεν είναι καθόλου “αστεία” η πρόταση των δημιουργών, όποιος χρησιμοποιεί vanced ξέρει και το VPN…

  2. Για να χρησιμοποιεί το Vanced, σημαίνει ότι δεν είναι διατεθιμένος, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να πληρώσει έστω το 0,5 ευρώ τον μήνα για συνδρομή μέσω άλλης χώρας!

  3. Με μια πρόχειρη δοκιμή σαν το vanced δεν είναι κανένα από αυτά,κατά πώς το βλέπω παω για το 7€ στο YouTube music

  4. Ερώτηση από έναν αδαή.
    Εγώ είχα βάλει το vanced με οδηγίες απο ένα βίντεο και ήμουν ευχαριστημένος γιατί είχα μέσω αυτού τον λογαριασμό μου στο YouTube και ότι συνεπάγεται αυτό σε ιστορικό, σχόλια, προτάσεις κλπ.
    Υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.