Το YouTube και το Spotify ακολουθούν το Netflix στην γυρίζοντας την πλάτη τους στην Apple και το Mixed Reality Headset της, το Vision Pro. Οι κολοσσοί στις υπηρεσίες streaming ήχου και εικόνας δεν έχουν πρόθεση θα βγάλουν τις εφαρμογές τους για την νέα και ιδιαίτερα ακριβή συσκευή της Apple.

Μάλιστα, το YouTube σε δήλωσή του την Πέμπτη, είπε πως δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή για το Apple Vision Pro, ούτε θα επιτρέψει στην εφαρμογή του iPad να λειτουργήσει στην συσκευή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το YouTube όπως και το Netflix, συνιστούν στους χρήστες να παρακολουθούν τον περιεχόμενη στις πλατφόρμες τους, με χρήση κάποιου browser. Το YouTube δήλωσε:

“Οι χρήστες του YouTube θα μπορούν να χρησιμοποιούν το YouTube στο Safari στο Vision Pro κατά την κυκλοφορία.”

Και το Spotify δεν σχεδιάζει στην παρούσα φάση την δημιουργία εφαρμογής για το Vision OS, το λειτουργικό που τρέχει το Vision Pro. Και εκείνο δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του iPad να εκτελείται στην συσκευή όταν κυκλοφορήσει. Και αυτό όμως, θα μπορεί να λειτουργήσει μέσω του Safari.

Δεν θα πιστέψεις πόσο κάνουν τα αξεσουάρ του Apple Vision Pro!

Οι χρήστες που θα θέλουν εφαρμογές για video και μουσική, θα έχουν διαθέσιμες τις εφαρμογές της Apple με το δικό της περιεχόμενο. Όμως η πλατφόρμες της Apple δεν είναι οι πιο δημοφιλείς στην αγορά.

Με την Apple να προωθεί το Vision Pro σαν την απόλυτη συσκευή για βίντεο, παιχνίδια και ψυχαγωγία, η απόφαση των μεγαλύτερων εταιριών να μην βγάλουν τις εφαρμογές τους για της νέα πλατφόρμα, αποτελεί ράπισμα για την Apple. Προφανώς όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις τεράστιες προμήθειες που ζητάει η Apple από τα έσοδα των εφαρμογών, όταν οι συνδρομές αγοράζονται μέσω του App Store. Για αυτό και προτείνουν στον χρήστη να παρακολουθεί μέσω του Safari.

To YouTube είναι ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς παραδοσιακά ήταν από τις λίγες εφαρμογές που ήταν αμέσως διαθέσιμες στα πρώτα iPad το 2010, που μάλιστα ήταν προεγκατεστημένη. Η εταιρεία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τελικά το Vision Pro, αλλά είπε ότι «δεν έχει περαιτέρω σχέδια για κοινή χρήση αυτή τη στιγμή».

Πολλές άλλες εφαρμογές ψυχαγωγίας εξακολουθούν να συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένων των Disney+, Max, Peacock, ESPN και Amazon Prime Video. Συνολικά, η Apple λέει ότι η συσκευή θα υποστηρίζει περισσότερους από 1 εκατομμύριο τίτλους στο App Store του Vision Pro. Οι μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς εταιρίες όμως θα απουσιάζουν. Η Apple θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες για το Vision Pro την Παρασκευή.

Το YouTube και το Spotify αρνήθηκαν να πουν γιατί παραιτήθηκαν από την υποστήριξη της συσκευής $3.499. Το Spotify δεν προσφέρει εφαρμογή σε ανταγωνιστικά ακουστικά, όπως το Quest της Meta Platforms Inc., αν και το YouTube προσφέρει. Το Spotify έχει επίσης εμπλακεί σε μια διαμάχη με την Apple για τις πολιτικές του App Store, αλλά η απόφαση για το Vision Pro δεν σχετίζεται με αυτό, σύμφωνα με το οικείο άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.