Τον τελευταίο καιρό η Google έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα με ένα πολύ καυτό θέμα, τις διαφημίσεις στο YouTube. Η εταιρεία έχει λάβει πολλά μέτρα για να αποτρέψει το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων. Παράλληλα, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διατηρεί το περιεχόμενο τους κατάλληλο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα κοινού. Οπότε, όπως αντιλαμβανόμαστε, μία ακατάλληλη διαφήμιση δεν έχει θέση στην πλατφόρμα του YouTube.

Χρήστης έπεσε πάνω σε μία ακατάλληλη διαφήμιση και την κατέγραψε σε βίντεο. Δεν θα δώσουμε τον σύνδεσμο προς το βίντεο. Ωστόσο, προειδοποιούμε, αν σχεδιάζεις να πατήσεις το link της ΠΗΓΗς να είσαι προετοιμασμένος γιατί το βίντεο είναι αρκετά ακατάλληλο και έχει και ήχο. Τώρα, αν είσαι από αυτούς που δεν πάτησαν τον σύνδεσμο της ΠΗΓΗς, συνέχισε να διαβάζεις γιατί θα παρέχουμε μία μικρή περιγραφή του περιεχομένου του.

Ο χρήστης εξερευνά το feed στο YouTube και βλέπει ένα βίντεο από κάποιος game streamer. Μόλις εγκαταλείπει αυτό το βίντεο και πάει στο επόμενο πέφτει πάνω σε μία διαφήμιση για ένα κοινωνικό δίκτυο σχετικά με κατοικίδια, το PetMeet, υπάρχει ακόμα και κουμπί για να κατεβάσεις την εφαρμογή του. Ωστόσο, τη σελίδα του YouTube καταλαμβάνει μία ακατάλληλη διαφήμιση.

Το βίντεο είναι εξαιρετικά διάφανο, οπότε αν κάνεις scroll αρκετά γρήγορα μπορεί να μην το παρατηρήσεις καν. Ωστόσο, αν εκείνη την ώρα σκοτώνεις την ώρα σου βλέποντας τυχαία βίντεο, τότε σίγουρα θα μείνεις πάνω από ένα – δύο δευτερόλεπτα στη σελίδα. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός να καταλάβεις τι βλέπεις και σίγουρα να το ακούσεις.

Το Android Authority έψαξε για την εφαρμογή και βρήκε ότι είναι εικονική, οι όροι χρήσης της είναι απλά ένα ουδέτερο κείμενο, και το email επικοινωνίας είναι ένα τυχαίο Hotmail. Οπότε, μάλλον η ακατάλληλη διαφήμιση είναι κίνηση troll, ή και όχι. Το θέμα εδώ είναι τι έκανε η Google που στοχεύει στο να κρατήσει τα έσοδα της από τις διαφημίσεις σε υψηλά επίπεδα.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τη Google και κάποιος τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα που αφορά τη ακατάλληλη διαφήμιση στο YouTube. Το κείμενο της δήλωσης αναφέρει: Δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις στην πλατφόρμα μας οι οποίες περιέχουν καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο. Έχουμε αφαιρέσει το την εν λόγω διαφήμιση και αναλάβαμε δράση κατά του σχετικού λογαριασμού, σύμφωνα με τις πολιτικές μας.”

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.