Σήμερα η βόλτα μας στα κινέζικα καταστήματα μας έφερε μπροστά σε μια action camera που θα λατρέψουν οι λάτρεις της κατηγορίας. Ο λόγος για την Yi 4K+ Action Camera κάμερα, που την βρήκαμε στο GeekBuying, στα €285. Η εκπληκτική κάμερα έρχεται με δυνατότητα λήψης 4Κ βίντεο στα 60fps!!!

H εταιρία όμως δεν έμεινε μόνο στην ανάλυση, αφού είναι εξοπλισμένη με πολλές λειτουργίες και δυνατότητες. H Yi 4K+ έρχεται με το Ambarella H2 SoC, που είναι το πρώτο video chip στα 14nm. To chip καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρει δυνατές επιδόσεις για 4Κ+ βίντεο. Το chipset είναι τετραπύρηνο Cortex-A53, ενώ θα βρούμε και 2GB RAM.

Αν θέλουμε απλά φωτογραφίες, τότε ο αισθητήρας είναι 12MP με αναλογία 16:9. Ενώ το ISO φτάνει μέχρι 6400 για βίντεο και 800 για φωτογραφίες.

Η Yi 4K+ Camera, έρχεται με Ηλεκτρονικό Σταθεροποιητή Εικόνας (EIS), απαραίτητο για λήψεις βίντεο με περισσότερη δράση, ώστε να παράγεται σταθερή εικόνα. Από τα δείγματα που έχουμε δει, η σταθεροποίηση είναι εξαιρετική. Πολύ θετικό είναι και η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε RAW.

Ένα άλλο δυνατό χαρακτηριστικό είναι η φωνητικός έλεγχος της κάμερας, ώστε να μην ψάχνεται τα κουμπιά εγγραφής όταν είστε πάνω στην δράση. Έτσι θα μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφία είτε σε απλά λήψη, είτε σε ριπή, να ξεκινήσουμε εγγραφή βίντεο και να την σταματήσουμε και να κλείσουμε την κάμερα εντελώς.

H κάμερα φυσικά διαθέτει Wi-Fi για να το συνδέουμε με το κινητό μας και να την ελέγχουμε απομακρυσμένα. Επίσης έχει την δυνατότητα για livestreaming μέσω της εφαρμογή του κινητού μας. Η σύνδεση με το κινητό μας γίνεται και μέσω Bluetooth 4.0.

Αν αγοράσουμε και το housing της εταιρίας που πωλείται ξεχωριστά, η Yi 4K+ μπορεί να κατέβει μέχρι τα 40 μέτρα βάθος σε νερό. Η μπαταρία της είναι στις 1400mAh, που είναι αρκετή για να αντέξει μέχρι και 71 λεπτά λήψης 4Κ@60fps βίντεο, ενώ σε 4Κ αντέχει 95 λεπτά. Αν πέσουμε σε 1080p βίντεο στα 60fps, τότε θα μείνει ανοιχτή 125 λεπτά.

Συνδέεται με τον υπολογιστή με USB Type-C και διαθέτει μεγάλη οθόνη 2.19 ίντσες, με ανάλυση 640×360 (330ppi).

Συνολικά κοιτάμε ίσως την καλύτερη Action Camera της αγοράς, σε ασυναγώνιστη τιμή.

Βρείτε εδώ την Υι 4Κ+ Action Camera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.