Η XPENG είναι μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, με premium ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια εταιρία που ιδρύθηκε το 2014, με μετόχους μεγάλες εταιρίες, όπως η Volkswagen, που πρόσφατα αγόρασε το 4.9% της εταιρίας. Μέτοχος είναι και η Alibaba.

Μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει εξαπλωθεί ταχύτατα, με γραφεία στο Πεκίνο, την Σαγκάη, την Silicon Valley, το Άμστερνταμ, που είναι και η βάση της ευρωπαϊκή της δραστηριότητας.

Η εταιρία αναπτύσσει ένα τεράστιο δίκτυο φορτιστών στην Κίνα, με ισχύ 480kW. Ο ηλεκτρισμός, η εμπειρία της οδήγησης και οι εξελιγμένες πλατφόρμες είναι στο DNA της εταιρίας, ενώ τελευταία προσπαθεί να δώσει έμφαση στην γρήγορη φόρτιση, πετυχαίνοντας αυτονομία 300 χιλιομέτρων, με 10 λεπτά φόρτιση. Αυτό το πέτυχε με ην υιοθέτηση τεχνολογίας 800 V, στα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης ADAS και στις έξυπνες μεθόδους παραγωγής.

XPENG
Σαλόνι XPENG G9

Αυτή τη στιγμή η XPENG έχει βγει στην αγορά σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία και Γερμανία. Όμως στο άμεσο μέλλον έρχεται σε όλη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Έρχονται ειδικά σχεδιασμένα για στρατιωτική και αστυνομική χρήση Tesla Cybertruck και Model Y

Η XPENG σχεδιάζει να παρουσιάσει 30 νέα μοντέλα στα επόμενα χρόνια. Στην Ελλάδα θα έρθει από τον όμιλο Βασιλάκη. Μένει να δούμε τις τιμές των οχημάτων στην χώρα μας. Στις Ευρωπαϊκές χώρες που κυκλοφορούν, έρχονται φθηνότερα από τα αντίστοιχα Tesla, ενώ προσφέρουν υψηλή πολυτέλεια και σχεδιασμό.

Στην χώρα μας περιμένουμε να δούμε πρώτα τα XPENG G9, P7i και το G6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.