Η Redmi, το subbrand της Xiaomi προειδοποιεί όλους τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τους Liquid UV screen protectors. Αν και αυτού του είδους τα screen protectors έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή για συσκευές με curved οθόνη, η Xiaomi υπογραμμίζει τους κινδύνους που αυτοί κρύβουν.

Το υγρό που χρησιμοποιείται για την στερέωση αυτών των protectors μπορεί να μεταβεί σε άκρως ευαίσθητες περιοχές, όπως πλήκτρα, στη θύρα φόρτισης, στις οπές των ηχείων, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στη συσκευή μεταξύ άλλων και τυχαίες επανεκκινήσεις όπως και καταστροφή των θυρών του smartphone.

Το πιο σημαντικό όμως είναι όπως εξηγεί η εταιρεία ότι αν χρησιμοποιήσεις τον εν λόγω screen protector η εγγύηση της συσκευής σου θα χαθεί. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι οποιαδήποτε κόστη επισκευής στην οθόνη θα τα επωμιστεί αποκλειστικά και μόνο ο χρήστης.

Αυτό είναι το νέο design της κάμερας του iPhone 16 Pro και προκαλεί όλο το internet

Συγκεκριμένα η Xiaomi γράφει:

Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα προϊόντα Xiaomi. Κατανοούμε τη σημασία που έχει για εσάς η προστασία της συσκευής σας και ιδιαίτερα η προστασία της οθόνης αυτής. Καθώς οι εν λόγω τύποι screen protectors γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση τους. Το υγρό που χρησιμοποιείται για τη στερέωσής του μπορεί να μεταφερθεί στις διάφορες οπές του smartphone, του ηχείου, στη θύρα φόρτισης, ακόμη και στην ίδια την μπαταρία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τυχαία restarts στο smartphone και πλήθος άλλων δυσλειτουργιών. Δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση τέτοιων screen protectors. Αντίθετα συνιστούμε τη χρήση tempered glass, non-tempered ή electrostatic films που δεν απαιτούν τη χρήση υγρής κόλλας. 

redmi

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.