Οθόνη

Στις 6.53 ίντσες η οθόνη του Redmi Note 8 Pro είναι τεράστια και πολύ απολαυστική. Μπορεί να είναι IPS LCD, όμως είναι αρκετά καλά στημένη, ώστε να έχουμε και αρκετά βαθιά μαύρα, αλλά και άριστες γωνίες θέασης. Το πάνελ είναι πιθανότατα το καλύτερο LCD panel που έχουμε δει εεδώ και καιρό.

Τα χρώματά του είναι πολύ ρεαλιστικά, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ φωτεινή όταν αυτό χρειαστεί, ώστε να έχουμε άριστη εμπειρία χρήσης σε εξωτερικούς χώρους. Με αυτές τις επιδόσεις της οθόνης και την ζωντάνια που προσφέρει, μας έδωσε πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε εξ’αρχής, κάτι που μας ξάφνιασε θετικά.

Η εταιρία έχει δηλώσει πως κάνει ότι μπορεί για να εξοπλίσει καλύτερα τις συσκευές αυτή της κατηγορίας, και η οθόνη του είναι η απόδειξη αυτών των προσπαθειών.

Ήχος

Σε αυτό το κομμάτι η εταιρία φαίνεται να έχει κάνει κάποιες περικοπές, αφού ο ήχος είναι απλά καλός, όχι όμως στα επίπεδα που θα θέλαμε. Σε αναπαραγωγή απλών ήχων είναι ικανοποιητικά τα ηχεία, όμως αν θέλετε αναπαραγωγή πιο σύνθετης μουσικής, θα δείτε την αδυναμία τους. Η ένταση είναι άριστη, όμως ο ήχος δεν έχει βάθος.

Όμως η εταιρία φρόντισε να εξοπλίσει την συσκευή με θύρα 3.5mm audio jack, που θα μας δώσει τον ήχο που ζητάμε, όταν συνδέουμε ένα ζευγάρι καλών ακουστικών.

Κάμερα

Η φωτογραφία είναι ίσως το δυνατότερο στοιχείο του Redmi Note 8 Pro, αφού έχει συνολικά 4 κάμερες στο πίσω μέρος, κάτι που δεν έχουν αρκετά ακριβότερες συσκευές. Από αυτές, οι τρεις αναλαμβάνουν την λήψη φωτογραφιών, ενώ η τέταρτη χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου.

Το δυνατό χαρτί της συσκευής είναι και η βασική κάμερα στα 64MP, που αποδίδει πάρα πολύ καλά, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε αυτή την κατηγορία. Η Xiaomi της έδωσε και φακό f/1.9, ενώ την εξόπλισε και με night mode, ώστε να έχουμε καλή απόδοση ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Οι παραγόμενες φωτογραφίες φωτογραφίες από την βασική κάμερα είναι στα 16MP, από τα 64MP του αισθητήρα. Με την τεχνική του Pixel Binding, η συσκευή συνδυάζει της πληροφορίες από διπλανά pixels σε ένα, ώστε να έχουμε καλύτερο δυναμικό εύρος, περισσότερη λεπτομέρεια και χαμηλότερο θόρυβο.

Λόγω της υψηλής ανάλυσης του βασικού αισθητήρα, η συσκευή προσφέρει 2X ψηφιακό ζουμ, χωρίς απώλειες, όταν τραβάμε στα 16MP.

Ο υπερευρυγώνιος φακός έχει πίσω του έναν αισθητήρα στα 8MP, όπως πολλές συσκευές της αγοράς. Η λεπτομέρεια είναι αισθητά μειωμένη σε φωτογραφίες από αυτόν τον φακό, καθώς η πληροφορία που δέχεται είναι δύσκολο να αποθηκευτούν σε αυτή την ανάλυση, σε όλο τους το μεγαλείο. Με την βοήθεια του software όμως, οι παραγόμενες φωτογραφίες είναι αρκετά ικανοποιητικές σε σχέση με όσα έχουμε δει από τον ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία. Λόγω του αρκετά κλειστού διαφράγματος στα f/2.2, η νυχτερινή λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για υπερευρυγώνιες φωτογραφίες.

Η macro κάμερα έρχεται με 2MP αισθητήρα, που προσφέρει φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης. Έτσι θα μπορέσετε να τραβήξετε macro φωτογραφίες, όμως μην περιμένετε να ζουμάρετε σε αυτές και να πάρετε κάτι παραπάνω από απλά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι λήψεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και 5 εκατοστά κοντά στο θέμα μας.

Στο κομμάτι του βίντεο, ο βασικός αισθητήρας μπορεί να τραβήξει σε 4Κ@30fps, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε συσκευές αυτής της τιμής. Αν θέλουμε λήψη από τον υπερευρυγώνιο φακό, θα πρέπει αν ρίξουμε την ανάλυση στα 1080p, αφού ο αισθητήρας είναι στα 8MP μόνο.

Στην πρόσοψη η κάμερα των 20MP προσφέρει πολύ καλές φωτογραφίες με καλό edge detection, ώστε να φλουτάρει το φόντο. Οι φωτογραφίες από αυτή την κάμερα είναι πολύ λεπτομερείς, ενώ το βίντεο είναι πολύ καθαρό με επίσης καλή λεπτομέρεια.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως το είπες για τα λεφτά του ότι καλύτερο! Αλλά αγορά από Σκρουτζ αλλιώς αναμονή να πέσει και στα μεγάλα καταστήματα… ( Από τα καλύτερα βίντεο σε ανάλυση κανείς στα smartphone στο YouTube! Ωραίος!)

  2. Καλησπέρα σας, είμαι κάτοχος του Nokia 6.1 από το οποίο έμεινα ευχαριστημένος για αυτά που ήθελα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως, έπεσε στην βροχή και τώρα μάλλον το αποχαιρετάω. Για το επόμενο κινητό δεν θέλω να δώσω πάνω από 300 κατοστάρικα όμως αν υπάρχει κάποιο που να αξίζει λίγα περισσότερα, ίσως το σκεφτώ. Κοίταξα σήμερα τρία κινητά: το Xiaomi Redmi Note 8 Pro το 64αρι, το Samsung Galaxy A30S 64GB 4G και ίσως κοιτάξω το Nokia 7.2 DS 128GB στα 369 ευρώ. Πώς κρίνεται αυτές τις τρεις επιλογές? 2) Αν επιλέξω το Xiaomi τι χάνω και τι κερδίζω που δεν έχει επεξεργαστή snapdragon? 3) Μια βασική παράμετρος που κοιτάζω πια είναι το κινητό να τρέχει σε ικανοποιητικό βαθμό παιχνίδια όπως το pubg ή το call of duty και να μπορώ να τρέχω χωρίς να κολλάει πολλές ανοιχτές εφαρμογές ( πχ sport24.gr, pubg και άλλες 10 εφαρμογές), πράγματα τα οποία το nokia 6.1 τα έκανε αρκετά καλά. Και γενικά να αντέχει λίγο πολύωρη χρήση από εφαρμογές. Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.