Η Xiaomi έχει ξεκινήσει την κυκλοφορία της stable έκδοσης του Android 11 για το Xiaomi Mi A3. Το update έχει μέγεθος 1.4GB και αναβαθμίζει τη συσκευή σε Android 11. Το μέλος του XDA maciej.mackiewicz έλαβε την αναβάθμιση νωρίτερα σήμερα και θα κάνει το ντεμπούτο του σε περισσότερες συσκευές τις ερχόμενες ημέρες. Ωστόσο, μάλλον δεν θα πρέπει να προχωρήσεις στην αναβάθμισή του.

Xiaomi Mi A3

Σύμφωνα με πρώιμα reports το update οδηγεί σε hard brick. Πολλοί χρήστες που έχουν λάβει το update βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση η συσκευή τους να μην ανταποκρίνεται καθόλου. Προς το παρόν πάντως δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα. Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που το Mi A3 έχει προβλήματα.

Η όλη ιστορία με το Xiaomi Mi A3 και την αναβάθμισή του έχει καταντήσει πλέον, ένα αστείο. Μετά από συνολικά 4 προσπάθειες αναβάθμισης σε Android 10, η κατάρα δεν λέει να φύγει από το Xiaomi Mi A3. H Xiaomi είχε διαθέσει ένα νέο security update για την global έκδοση του Mi A3 που έφερνε το security patch του Ιουλίου. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Αφενός το έκανε μονόκαρτο, αφετέρου φέρει ένα νέο logo animation συγκεκριμένου παρόχου και φυσικά εκνευρίζει τους χρήστες.

Αν και το Xiaomi Mi A3 είναι ένα Android One smartphone, η Xiaomi διατηρεί διαφορετικά software builds. Δηλαδή, εκτός από τις global και european εκδόσεις software που θα βρεις στις αντίστοιχες ξεκλείδωτες μονάδες του Mi A3, υπάρχουν και ορισμένες εκδόσεις που πωλούνται μέσω παρόχων και διαθέτουν παραμετροποιημένο λογισμικό.

Εκείνη τη φορά η Xiaomi μπέρδεψε τις εκδόσεις. Το firmware της telcel που διέθεσε για τις global εκδόσεις απενεργοποιούσε το δεύτερο SIM slot, κάνοντάς το single SIM smartphone. Και φυσικά, έφερε και bloatware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.