Η Κίνα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ το έχει πάρει πατριωτικά και καλά κάνει. Οι κινεζικές εταιρίες ετοιμάζονται να κάνουν την μετάβαση στο 6G, περνώντας πρώτα από το 5.5G όπως είναι λογικό. Το Xiaomi 14 Ultra μόλις πήρε την αναβάθμιση για να μπορεί να εκμεταλλευτεί το hardware του και τις δυνατότητες σε 5.5G δίκτυα (5G-A) που έγιναν πλέον διαθέσιμα στην αγορά της Κίνας.

Η Xiaomi δεν είναι η μόνη που προσφέρει συνδεσιμότητα σε αυτά τα δίκτυα. Οι νέες ταχύτητες ήρθαν και σε συσκευές όπως το vivo X100 Pro και τα Oppo Find X7 series.

Οι δοκιμές όμως της China Mobile έγιναν με το Xiaomi 14 Ultra και η συσκευή κατάφερε να πιάσει τα 5132Mbps. Αυτό είναι τεράτια διαφορά σε σχέση με τις ταχύτητες που πιάνει το 5G, τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε latency αλλά και σε κατανάλωση ενέργειας!

 

Μπορεί τα 5Gbps να είναι εντυπωσιακό νούμερο, όμως αυτό είναι το λιγότερο εντυπωσιακό στην τεχνολογία. Το 5.5G προσφέρει latency που φτάνει στο 1ms, ενώ οι ταχύτητες μπορούν να φτάσουν τα 10Gbps σε download κι 1Gbps σε upload!

Xiaomi 14 Ultra 5.5G

Στην παρούσα φάση το 5.5G δοκιμάζεται σε συγκεκριμένες συσκευές και σε περιορισμένες περιοχές της Κίνας. Η μεγαλύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας θα χρειαστεί χρόνο για να αναπτυχθεί σε περισσότερες περιοχές, πόσο μάλλον εκτός Κίνας. Αν σκεφτούμε πως το 5.5G είναι το πρώτο βήμα προς το 6G, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έρχονται πολύ ωραία πράγματα στο μέλλον, που ίσως κάνουν και τις σταθερές συνδέσεις με οπτική ίνα ξεπερασμένες!

Το 5.5G ή 5GA είναι εδώ και αυτά είναι τα πρώτα Android smartphone που το χρησιμοποιούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.