Μπορεί η υιοθέτηση του 5G να μην έχει ολοκληρωθεί και να αργεί η μέρα που θα μπορούμε να πούμε όπου παντού υπάρχει διαθέσιμη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα 5G, αλλά η Κίνα κάνει άλματα προόδου με την επόμενη γενιά ασύρματης τεχνολογίας. Η China Mobile ανακοίνωσε την εμπορική έναρξη του δικτύου 5.5G – που ονομάζεται επίσης 5G-Advanced ή 5GA. Μάλιστα, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχουν ήδη τα πρώτα Android smartphone που είναι έτοιμα να επωφεληθούν από αυτόν τον νέο τύπο σύνδεσης.

Ο Chief Product Officer της OPPO, Pete Lau, κοινοποίησε teaser του Find X7 Ultra που στο σημείο του δικτύου αναγράφει “5GA”. Μια άλλη ανάρτηση στο Weibo ενισχύει αυτό το γεγονός, υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι το κανονικό Find X7 θα έχει μελλοντικά τη δυνατότητα σύνδεσης σε 5.5G. Αυτό θα καταστήσει τη σειρά Find X7 τα πρώτα τηλέφωνα στον κόσμο που υποστηρίζουν δίκτυα 5.5G.

OPPO Find X7 Ultra 5.5G

Η China Mobile σχεδιάζει να καλύψει πάνω από 300 πόλεις με το δίκτυο 5.5G μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργήσει περιοχές επίδειξης σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας στους κατόχους του OPPO Find X7 Ultra να βιώσουν την αύξηση της ταχύτητας από πρώτο χέρι. Τι είναι όμως αυτό το 5.5G ή 5GA;

5.5G είναι η ονομασία που δίνεται στα δίκτυα 5G-Advanced (5GA), τα οποία εμπίπτουν στο πρότυπο 5G αλλά παρέχουν σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα. Το 5G-Advanced προσφέρει τεράστια αύξηση της ταχύτητας, με δυνατότητα έως και 10Gbps downlink και 1Gbps uplink.

Οι αναγνώστες με τεχνολογικές γνώσεις μπορεί να θυμούνται ένα παρόμοιο βήμα με το 4G. Τα δίκτυα 4G εισήχθησαν για πρώτη φορά γύρω στο 2010 και λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε μια πιο προηγμένη έκδοση των δικτύων 4G που ονομάζεται 4G-Advanced ή 4G LTE, με βελτιωμένες ταχύτητες δικτύου και latency.

Παρόλο που το 5G έχει βρει τη θέση του στα smartphones, δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει πλήρως τις βιομηχανίες που απαιτούν εξαιρετικά γρήγορες μεταφορτώσεις, σχεδόν μηδενική καθυστέρηση, εξαιρετικά αυστηρή ασφάλεια, αξιόπιστες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το 5.5G στοχεύει να το αλλάξει αυτό, λειτουργώντας ως μια κρίσιμη γέφυρα που οδηγεί στο μέλλον της δικτύωσης και το 6G, βελτιώνοντας αυτό που το 5G κάνει ήδη καλά.

Δυστυχώς, οι καταναλωτές εκτός Κίνας ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το OPPO Find X7 Ultra, αλλά το smartphone χρησιμοποιεί το chipset Snapdragon 8 Gen 3, το οποίο βρίσκεται και σε άλλες ναυαρχίδες Android του 2024, όπως το Galaxy S24 Ultra και το OnePlus 12. Έτσι, θεωρητικά, αυτά τα τηλέφωνα θα πρέπει να είναι συμβατά με τα δίκτυα 5GA, όταν αυτά είναι διαθέσιμα σε περισσότερες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.