Το DisplayMate δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα των δοκιμών του που αφορόυν τα Xiaomi 12, με όλα τα smartphones να σημειώνουν A+. Πιο συγκεκριμένα τα 12 και 12 Pro έθεσαν / άγγιξαν 15 ρεκόρ οθόνης, 7 από τα οποία αξιολογήθηκαν ως ποιότητα που είναι δυσδυάκριτη από το τέλειο.

Κάθε smartphone παρουσίασε πλεονεκτήματα σε διαφορετικούς τομείς. Το Xiaomi 12 Pro είναι το μόνο από την τριάδα που διαθέτει μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης 1.440 x 3.200 px, δίνοντάς του το σαφές πλεονέκτημα ως προς την ευκρίνεια. Αποδείχθηκε επίσης η πιο φωτεινή οθόνη, φτάνοντας τα 980 nits στο 100% APL, average pixel level, δηλαδή πόσο μεγάλο μέρος της οθόνης δείχνει λευκό και τα 1.541 nits σε χαμηλό APL.

Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι η Xiaomi καλιμπράρει την οθόνη στο εργοστάσιο, έτσι ώστε η σειρά 12 να προσφέρει τέλεια ακρίβεια χρωμάτων και αντίθεσης. Όταν ρυθμιστούν στη σωστή λειτουργία, οι οθόνες προσφέρουν εξαιρετική κάλυψη sRGB και DCI-P3, με τις λειτουργίες Vivid και Saturated ξεπερνούν το 100%.

Ένα πράγμα που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τόσο οι οθόνες του Xiaomi 12 όσο και του 12X μπορούν να αποδώσουν 68 δισεκατομμύρια χρώματα, δηλαδή εξοπλίζονται με panel 12-bit. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα πρώτα 12-bit panel σε smartphones. Από την μεριά του το Xiaomi 12 Pro διαθέτει 10bit panel που προσφέρει 1 δισεκατομμύριο χρώματα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα reviews:

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.