Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ξεκινά το κυνήγι χρηστών πειρατικών συνδρομών που διαθέτουν παράνομα συστήματα συνδρομητικής τηλεόρασης, λίγο μετά την εξάρθρωση κυκλώματος πειρατών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, τα κέρδη του οποίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες ανακοινώσεις φθάνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στη κατοχή του κυκλώματος υπάρχουν πλήθος χειρόγραφες και ηλεκτρονικές λίστες, πελατολόγια και ονόματα ιδιωτών που είχαν εγκαταστήσει έναν ειδικό layer για να αποκτήσουν πρόσβαση στα συνδρομητικά κανάλια. Σύμφωνα με δηλώσεις στο dnews.gr του δικηγόρου Νίκου Σιαμάκη, το δύσκολο για την εισαγγελία είναι να αποδειχθεί ότι είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον αποκωδικοποιητή ή χρησιμοποιούσε τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Γιατί το να λες εσύ ότι αυτός είναι πελάτης μου δε σημαίνει κάτι. Όσοι είχαν τους συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές τους έχουν πετάξει. 

Νέο πρόβλημα με τα iPhone 15. Αυτή τη φορά με τον ήχο

Παράλληλα ο κ. Σιαμάκης αναφέρει ότι θα ψάξουν να βρουν ποιες IP συνδέθηκαν στο συγκεκριμένο λογισμικό. Με την IP υπάρχει το πρώτο τεκμήριο για να ξεκινήσει η έρευνα και να παραπεμφθούν αυτοί που χρησιμοποίησαν τα εν λόγω λογισμικά, μόνο με τη λίστα δεν γίνεται κάτι.

Αν βρίσκεται στο εξωτερικό ο πάροχος του server τότε το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο γιατί πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τη συγκεκριμένη χώρα και θα πάρει πολύ καιρό για να ξεκαθαρίσει. Παράλληλα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ξεκλείδωτων Wi-Fi όπου θα πρέπει η δικαιοσύνη να αποδείξει ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της IP συνδέθηκε στο παράνομο λογισμικό και όχι κάποιος άλλος, συμπληρώνει. Οι ποινές ξεκινούν από 1 μήνα φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο και μπορεί να φθάσουν και τα 5 χρόνια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατά αρχήν, ψάχνουν για ψύλλους στα άχυρα!Το ότι στην χώρα μας έχουμε μεγάλα ποσά συνδρομής,δεν έχει σημασία;Όταν οι γείτονες μας για παράδειγμα Βούλγαροι, έχουν το φουλ πακέτο στα 10 ευρώ ή στα 20 ευρώ με σταθερο και ίντερνετ με ταχύτητα 100,200 mbps; Ούτε αυτό έχει σημασία!Το ότι αυτοί που λένε,δεν δίνουν μόνο Ελληνικά πακέτα,αλλά και 100αδες πακέτα άλλων χωρών,ούτε αυτό έχει σημασία; Γιατί οι πάροχοι των άλλων κρατών δεν ασχολούνται με αυτό; Γιατί μόνο οι Ελληνικοί πάροχοι κυνηγούν ανεμόμυλους;Και γιατί πιστεύουν ότι όλοι αυτοί που έχουν αυτά το μηχανάκια,αν δεν τα είχαν,θα πλήρωναν 40 και 50 ή 60 ευρώ;Όσο υπάρχει το διαδίκτυο,θα υπάρχουν και χάκερ και ότι μπορούμε να φανταστούμε!Ένα κεφάλι θα κόβουν,δέκα θα φυτρώνουν!Σε λάθος κατεύθυνση είναι όλο το παιχνίδι και από τους παρόχους και από τα πιόνια τους!

  2. Με τους παρόχους και τις υπηρεσίες που δεν προσφέρουν τι γίνεται? Εγώ είχα βάλει full pack στη Nova για να βλέπω το Ελληνικό πρωτάθλημα με τη διαβεβαίωση ότι έχουν σύμβαση για τα επόμενα 3 χρόνια, έρχεται το cosmote την επόμενη χρονιά και παίρνει όλες τις μεγάλες ομάδες (και την ομάδα που υποστηρίζω) και βρίσκομαι μλκας! Να έχεις συνδρομητική και να πηγαίνεις στις καφετέριες να δεις τους αγώνες…! Τους παίρνω τηλέφωνο, ρε παιδιά πλήρωσα να βλέπω Ελληνικό πρωτάθλημα τις μεγάλες ομάδες και έχω καταντήσει να έχω πρόσβαση μόνο στις μικρές κλπ. Αυτοί απλά προσπαθούσαν να μου χρυσωσουν το χάπι! Και οι τιμές τους βέβαια στο ίδιο μήκος κύματος. Μην πιάσουμε το θέμα του ίντερνετ… αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα δουλεύουμε ακόμα με μονοπώλια και κλειστές αγορές, όχι με ανταγωνισμό και εξέλιξη! Το κράτος ποιανού τα συμφέροντα προστατεύει? Δεν επικροτω την πειρατεία αλλά αν είχαν εναρμονιστεί οι συνδρομητικές δεν θα είχε επεκταθεί η πειρατεία.
    Πόσοι βλέπουν πειρατικά Netflix? Που οι Νόβα με χρέωνε περίπου 5€ τον μήνα για να έχω μια extra συσκευή στο Nova go. Το κλείνω εδώ, γιατί μου έρχονται και άλλα και θα γράψω βιβλίο!:)))

  3. Αυτά τα περί ip τα λένε για να μην κάνει τα ίδια και άλλος κόσμος γνωστό δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον τελικό χρήστη..το μεγάλο κεφάλι που κονομαει φουλ εκείνον ψάχνουν αυτοί ,κάποτε ένα τορενταδικο ειχε 500000 κόσμο ..το κλείσανε και ότι μεγάλο υπήρχε και είχε συνδρομές φουλ ,και διαφημίσεις..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.