Λειτουργικό της Microsoft χωρίς προβλήματα δεν γίνεται και τα Windows 11 δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση. Δυστυχώς, αρκετές εφαρμογές τρέχουν αργά στο νέο OS και το πρόβλημα είναι ορατό σε HDD και SSD, με τους χρήστες να αναφέρουν 50% μειωμένες ταχύτητες.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε τον Ιούλιο του 2021 και σύμφωνα με τη Microsoft λύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και η αιτία ήταν η εκτέλεση μη απαραίτητων ενεργειών κάθε φορά που πραγματοποιείται μια λειτουργία εγγραφής. Το θέμα είναι ότι το συγκεντρωτικό update λύνει το θέμα για ορισμένους χρήστες.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται ακόμα σε κάποια συστήματα ακόμη και μετά την κυκλοφορία των security updates του Δεκεμβρίου 2021 και του Ιανουαρίου 2022, αλλά μόλις έκανε την εμφάνιση του ένα προαιρετικό update που λύνει το πρόβλημα – αν όχι σε όλα τα συστήματα, σε ακόμα περισσότερα.

Το Windows Latest ανακάλυψε το KB5008353 update των Windows 11 που διορθώνει το πρόβλημα των SSD και HDD σε κάποια συστήματα. Ναι, μετά από τόσους μήνες, ίσως, η Microsoft κατάφερε να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα επιδόσεων των μέσων αποθήκευσης και το τρέξιμο των εφαρμογών.

Οπότε, αν αντιμετωπίζεις θέματα επιδόσεων με τα Windows 11 και δεν θες να περιμένεις το Patch Tuesday update του Φεβρουαρίου 2022, τότε κάνε έλεγχο για προαιρετικές ενημερώσεις και πέρασε το KB5008353 update. Διαφορετικά, απλά περίμενες λίγες ημέρες ακόμη για το patch.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.