Στις 5 Οκτωβρίου 2021, η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 11. Αν και οι πρώτοι χρήστες του λειτουργικού συστήματος αντιμετώπισαν πολλά σφάλματα και δυσκολίες, νέα δεδομένα έχουν εμφανιστεί που αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι αναβαθμίζουν στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα αναφορά του AdDuplex για τον Ιανουάριο, τα Windows 11 έχουν σχεδόν διπλασιάσει τη βάση χρηστών τους από τον Νοέμβριο του 2021. Για όσους δεν γνωρίζουν, η AdDuplex είναι μια εταιρεία που παρέχει ένα πλαίσιο διαφήμισης για εφαρμογές στο κατάστημα της Microsoft. Η αναφορά δείχνει ότι η βάση χρηστών της νέας έκδοσης του λειτουργικού είναι το 16,1% του συνόλου των χρηστών, ήταν μόνο 8,6% τον Νοέμβριο.

Αυτοί οι αριθμοί φαίνεται να είναι σύμφωνοι με την πρόσφατη δήλωση της Microsoft ότι οι χρήστες υιοθετούν το νέο OS πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, με διπλάσιο ρυθμό από τα Windows 10. Η εταιρεία ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ικανοποίηση των πελατών με τα Windows 11 ήταν η υψηλότερη μεταξύ όλων των εκδόσεων Windows που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.

Βέβαια, αξίζει να έχετε κατά νου ότι αυτά τα δεδομένα προέρχονται από ένα μέγεθος δείγματος 60.000 συστημάτων, το οποίο είναι μάλλον μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι δισεκατομμύρια συστήματα χρησιμοποιούν κάποια έκδοση Windows. Τα δεδομένα αφήνουν επίσης έξω τα συστήματα που χρησιμοποιούν Windows 7 και 8, καθώς μόνο οι πρόσφατες εκδόσεις μπορούν να έχουν το AdDuplex SDK.

Πέρα από αυτό, η αυξανόμενη βάση χρηστών εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι πολλά συστήματα δεν είναι συμβατά με τα Windows 11 και δεν μπορούν να αναβαθμιστούν με κανονικές μεθόδους. Επιπλέον, η δημοτικότητα των νέων Windows αναμένεται να αυξάνεται καθώς η εταιρεία βελτιώνει την υποστήριξη εφαρμογών και παιχνιδιών Android στο λειτουργικό σύστημα, ενώ σταδιακά περισσότεροι χρήστες καλύπτουν το θέμα του TPM ή χρησιμοποιούν μεθόδους παράκαμψης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.