Η Microsoft πειραματίζεται επί του παρόντος με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται σελίδα “System Components” στα Windows 11 23H2, με σχέδια να επεκτείνει τελικά τη διαθεσιμότητά του στην έκδοση 22H2. Αυτή η νέα σελίδα μέσα στην εφαρμογή των ρυθμίσεων έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη διαχείριση των προεπιλεγμένων εφαρμογών, επεκτάσεων, codecs, και άλλων προγραμμάτων, που είναι απαραίτητα για το σύστημα των Windows 11.

Παρόλο που η σελίδα System Components βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και δεν είναι πλήρως λειτουργική, η Microsoft τη δοκιμάζει ενεργά στα Windows 11 23H2. Είναι εύλογο ότι αυτή η λειτουργία θα περάσει στην έκδοση 22H2, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Windows 11 23H2 χρησιμεύουν ως μια ενημέρωση της έκδοσης 22H2, επαναφέροντας τον κύκλο υποστήριξης του λειτουργικού κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης.

Για τους χρήστες που επιδιώκουν να διαχειριστούν τόσο τα στοιχεία του συστήματος όσο και τις εφαρμογές πρώτου και τρίτου μέρους στα Windows 11, ο πίνακας Apps & Features στις ρυθμίσεις χρησιμεύει και λειτουργεί παρόμοια με το Programs and Features του Control Panel. Να είστε σίγουροι ότι η υπάρχουσα σελίδα “Programs and Features” θα παραμείνει και έχει βελτιωθεί περαιτέρω με την τελευταία ενημέρωση.

Στόχος της Microsoft είναι να βελτιώσει τη διαχείριση εφαρμογών στα Windows 11 παρέχοντας έναν αποκλειστικό κόμβο για τα στοιχεία του συστήματος. Αν και μπορείτε ακόμη να διαχειρίζεστε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές ή προγράμματα μέσω της σελίδας “Programs and Features”, η νέα σελίδα System Components έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον εντοπισμό εφαρμογών συστήματος όπως ο Calculator.

Αυτή η εξειδικευμένη σελίδα εμπίπτει στην ενότητα “System” στην εφαρμγή των ρυθμίσεων, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και δεν είναι λειτουργική στα previews, όπως αποδεικνύεται από την παρουσία εφαρμογών συστήματος και τρίτων κατασκευαστών στο παρεχόμενο στιγμιότυπο οθόνης.

Windows 11 23H2 System Components

Επιπλέον, η Microsoft διεξάγει πειράματα για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Ένα τέτοιο πείραμα περιλαμβάνει την επισήμανση της κατηγορίας “System Components” εντός της ενότητας “All apps” του Start menu. Ομοίως, δοκιμάζεται μια νέα ένδειξη στην ενότητα “Library” του Microsoft Store για να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν εφαρμογές συστήματος, επεκτάσεις, codecs ή άλλα βασικά συστατικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα στοιχεία συστήματος περιλαμβάνουν περισσότερα από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές και μπορεί να περιέχουν επεκτάσεις όπως το HEVC ή άλλα στοιχεία που σχετίζονται με βίντεο, καθώς και το Web Experience Pack και παρόμοια στοιχεία.

Αν και τα Windows 11 διαθέτουν βασικές εφαρμογές συστήματος, όπως το Microsoft Edge, το Microsoft Photos και το Microsoft Store, οι οποίες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, η νέα σελίδα ρυθμίσεων επιτρέπει στους χρήστες να απεγκαταστήσουν άλλες εφαρμογές stock, όπως το Calculator και το NotePad, παρέχοντας μια πιο παραμετροποιήσιμη εμπειρία χρήστη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρες σε όλους. Εχεί ανέβει ήδη σε torrent η συγκεκριμένη έκδοση.
    Είναι x64 στα αγγλικά (en-US x64).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.